Lost


Anıl arkadaşımın yazdığını sanmıştım ama blogu tekrardan gözatıyım derken oyun hakkında yazdığını gördüm ve Lost hakkında hiç bi şey yazmadığımız için kızdım kendi kendime. Neyse geç olsun güç olmasın diye toparlayayım. 4 sezon devirdik. Digitürk sağolsun baya bir işimi gördü. Şimdi TNT veriyor ilk sezon bölümlerini kaçıranlar izlesin derim. Benim gibi piskopatı olan arkadaşlarda tekrar tekrar izlesin.


Pek spoiler verip izlemeyenlerin keyfini kaçırmak istemem ama 4 sezon boyunca neler geçtiğini özet şeklinde yazmak istiyorum.

- 1. sezon bölümleri Amerika'da 22 Eylül 2004 tarihinde başlamıştır ve 24 bölüm sürmüştür. Oceanic Flight 815 seferini yapan uçağın kaza yapmasını ve kazadan hayatta kalan yolcuların adaya düşmelerini anlatıyor. Adaya düşen ve kurtulan 48 kişinin hiçbiri birbirini tanımadığı halde kazadan önceki hayatlarında herbiri birbirlerinin hayatlarına birşekilde girdiklerini ve etkilediklerini anlıyoruz. İlerleyen bölümlerde Danielle Rousseau'nun ortaya çıkışı ile adada başkalarının olduğunu anlaşılıyor.

- 2. sezon Amerika'da 22 Eylül 2005 tarihinde başlar ve 23 bölüm sürer. Hikaye, kazadan sonraki 45 günü anlatarak devam etmektedir. Çoğu arka kapıyı kapatıp, daha fazla soru getirmiştir. Başkaları kendilerini göstermiştir. 2.sezon bölümlerinin çoğu ambarda geçmiştir, bu sezonda kazadan kurtulan diğer kişiler de tanıtılmıştır.Sezonun sonunda herkesi büyük bir sürpriz beklemektedir.

- 3. sezon Amerika'da 4 Eylül 2006 tarihinde başlar ve 23 bölüm sürer. Diğerlerine daha çok odaklanan ve Romantizmin daha çok olduğu bir sezon olmuştur. 7 Şubat'ta tekrar gösterime giren dizi, hiç ara vermeden sezonu kapatmıştır.

- 4. sezon Amerika'da 31 Ocak 2008 tarihinde başlamıştı. Ancak WGA grevinedeniyle yarıda kaldı. İlk 12 bölümü çekildi. 4. sezon 3 bölümlük sezon finaliyle birlikte 14 bölümdür. Sezon finali olan "There's No Place Like Home" bölümü toplam 180 dakika olmakla birlikte 15 Mayıs'ta birinci kısmı yayınlanmıştır. 29 Mayıs'ta 2 saatlik sezon finaliyle dizinin dördüncü sezonu sona ermiştir.


2005'te En İyi Drama Dizisi dalında Emmy, 2006'da dalında En İyi Televizyon Draması dalında Altın Küre ve 2006'da En İyi Oyuncu Kadrosu dalında Sag Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi oldu. Mayıs 2007'de Lost'un dördüncü beşinci ve altıncı sezonlarıyla devam edeceği ve Mayıs 2010'da 117. bölümün yapımı ile sonlandırılacağı duyuruldu. Bu son üç sezonun her birinin haftada bir yayınlanacak olan 16 bölümden oluşacağı planlandı ayrıca ABC son iki sezonu 2 saat uzatma kararı aldı. Son WGA grevi yüzünden dördüncü sezon sadece 14 bölümden oluşurken üç saatlik bir sezon finaline sahiptir. Dördüncü sezonun ABD'deki ilk gösterimi 31 Ocak 2008 tarihinde yapıldı. 5.sezon Şubat 2009 da başlayacaktır. (bu bölüm wikipedia dan alıntıdır.)

0 yorum: