Beşiktaş 4 - 0 Siroki Brijeg


Gerçekten çok güzel oynadık. Takımı beğendim. Konyaspor maçı için iyi bir hazırlık maçı oldu. Takım dişimize göre değildi ama takımın oyununu cidden beğendim. Beşiktaş bu sene ilk defa taraftarının önünde oynadı. Efsane Çarşı geri dönmüştü. Taraftarınıda arkasına alarak maçtan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Ertuğrul Hoca, Antalyaspor maçının kadrosunda 3 tane değişiklik yaptı. Gökhan Zan, Ali Tandoğan ve Aydın bu maçta yedek soyundu. Yerlerine sakatlığı geçen Zapotacny, Serdar Kurtuluş ve Serdar Özkan oynadı. Benim istediğim kadro düzeni oldu. Sağda Serdar, göbekte Sivok ve Zapotacny. Bu karşılaşmayada çift önlibero ile başladık. Temkinli olmak her zaman iyidir. Yine forvette tek başına Bobo vardı. Bu sene için hazırlanan yeni formalar ile sahaya çıktı takımımız.

Ev sahibi avantajıda olabilir. Rakibinin güçsüzlüğüde olabilir. Maça baskılı başladık ve erken bir golle Brijeg'in direncini kırkmak istedik. Kalabalık orta saha ile Briejeg'i kendi yarı alanına hapsettik. Hep dem vurduğumuz kanatlarımız bu maçta iyidiler. Kanat organizasyonlarını her maçta yapmak lazım. Holosko'nun klas pasında ceza sahası içine hareketlenen Uğur, iki kişiyi birden ekarte ederek kalecinin hemen yanından topu bıraktı ve top ağlarla buluştu. İnönü'de ilk kez taraftarının önüne çıkan Uğur'un gol sevinci görülmeye değerdi.


Artık tur cepte gibiydi. Tabi bu futbol nelere olacağıda belli olmaz. 1-0'ın rahatlığına kendini bırakmadı takım ve baskılı futboluna devam etti. Holosko ve Serdar Özkan'ın olduğu kanatlar bugün çok iyi çalıştı. Siroki maçtaki en tehlikeli atağını 28'de buldu. Sol kanattan Alexander'ın ortasında kafayı vuran Wanger direğe takıldı. Derin bir oh çektik. Risk alarak çok adamla hücum etmeye başlayan Siroki savunmada açıklar vermeye başladı. Beşiktaş kontraatakları başladı bu dakikalardan sonra.

H0losko dengesiz yakalanan savunmanın arkasına öyle bir top attı ki görülmeye değerdi. Serdar Özkan o topa hareketlendi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Serdar zor olanı yaptı ve topu kalecinin üstüne yolladı. Mutlak gol şansını kaçırdık ne yazık ki. Siroki'nin beraberliği yakalama, Beşiktaş'ın ise farkı açma çabaları sonuç kaldı ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile geçildi.


İkinci yarıyada çok iyi başladık. Sol kanattan geliştirdiğimiz atakta Bobo'nun bireysel çabaları ve Serdar'ın çok iyi bitiriciliği ile farkı 2'ye çıkardık ve epey bir rahatladık. Golden sonra Beşiktaş atakları daha da sıklaştı. Bobo ve Uğur Siroki kalesini yokladı ama bir sonuç çıkmadı. Beşiktaş'ın terleten baskısı altında şaşkına dönen Siroki basit top kayıpları yaptı ve yarı sahasında çıkmakta zorlandı. Rüştü kariyerinin en rahat maçlarından birini yaşıyordu. Çay-kahve içmiştir, bağdaş kurup oturmuştur bile, eheh..

Beşiktaş'ın bir an bile olsun temposunu bozduğunu ve oyun disiplininden koptuğunu görmedim. Bu da sevindirici bir haberdi. Takım olmaya başladığımıza işaret bence bu. Skorun rahatlığına rağmen halen maçı 0-0 gibi oynamak büyük yol katetmektir bana göre. Dakikalara 55'i gösterirken kaptan Delgado'nun topu direkten döndü. Çokta iyi vurdu. 58. dakikada Bobo'nun golü ile farkı 3-0'a çıkardık.

Uzun süredir kimse bu kadar baskılı, arzulu bir Beşiktaş görmemişti. Herkese umut saçtı takımımız. Artık maç bitti derken sahneye Tello çıktı ve dakika 86'yı gösterirken çok güzel bir gol attı. Beşiktaş maçı 4-0 kazanarak ön elemeyi kayıpsız geçti.

Şimdi saat 14:00'da yapılacak kura ile gruplara kalmak için eleyeceğimiz rakibimizi bekliyoruz. Kura sonunda Galatasaray ile Beşiktaş'ın rakipleri hakkında bir şeyler karalarım..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mustafa kardeşimi yine yalnız bırakmadım :) beraber izledik maçı. yazdıklarının hepsi doğru. çok iyi bir beşiktaş vardı sahada. taraftarta özlemiş beşiktaş'ı ve bu performansını. içerdeki maçlar güzel olacak gibi.

Adsız dedi ki...

ilk yarı çok iyi oynamadı beşiktaş ama ikinci yarıya çok iyi başladı ve muhteşem oynadı. ertuğrul sağlam'ın soyunma odasında fırça attığı söyleniyor :D

Adsız dedi ki...

bobo son maçlarda boş geçmiyor. bu da sevindirici bir haber. ters ayak olmasına rağmen serdar özkan sol kanatta çok iyi işler çıkartıyor. hiç sırıtmıyor.