Fenerbahçe 2-0 İstanbul B.B.


Aragones Partizan maçındaki oyun sistemini ve ilk 11'i değiştirmedi. İyide yaptı yani. Devamlılık her zaman önemlidir. Emre, Edu ve Selçuk yine yoktu ilk 18'de. Şöyle yedek kulübesine bakıyorumda elle tutulur hiç futbolcu yok. Sadece Gürhan var. Burak'ta kendi mevkiğinde oynamadığından pek yararlı olamıyor onu da saymıyorum. Deniz ise 3.stoper gibi oynuyor maçlarda. Deivid, Vederson, Emre, Edu, Selçuk, Josico falan geldi mi Fener'in kulübeside zenginleşecektir. Belediye'de ise Abdullah Avcı benim çok beğendiğim iki hücum oyuncusunu yedek otutturdu. Biri İbrahim Akın diğeri ise Adriano. İleride tek forvet Bebbe arkasında destekçi olarak İlyas vardı. Ondan gol pozisyonuna girmekte zorlandı Belediye takımı. 11 kişi iken bile 3 tane gol pozisyonu yaşadı kalesinde.

Fenerbahçe rahat bir galibiyet aldı Belediyespor önünde. Bunda rakip takımın 9 kişi kalmasının etkiside vardı. Metin Depe bence akıllı bir olay yaptı. Güiza'nın kaçıracağını hiç sanmıyordum. Çekti ve düşürdü. Sonuçta kırmızı kartı gördü ama mutlak bir gol pozisyonuda önledi. Semih'in Güiza'ya attığı o pasın önünde eğilmek lazım. Güiza'nın koşusuda çok iyiydi topun gittiği yere. Bu pozisyonda Okan Buruk topu kaptırmıştı Belediye atağı başlarken. Metin Depe'nin kırmızı kart görmesiyle Abdullah Avcı'nın oyun planı değişti. Oyuna müdahale etti ve Okan'ı çıkarıp Mahmut'u oyuna sürdü.

İlk yarıda Güiza dünya kadar gol kaçırdı ama etkili performansı ve oyun içindeki hareketliliğine kimse bir şey diyemez. Gökhan Gönül bu maçta yine iyiydi ama öne çıkışlarını maç boyu pek göremedik. Kendisi alıştırdı bizi böyle öne çıkışlarıyla. Asist ya da gol atmakla. Sonrada hiç ileri çıkmıyor diyince bize kızıyor benim görev defans diyor. Yapma etme Gökhan'ım. Kazım ile oynamasının avantajından biri defans ama ofansa pek çıkamıyor. Kazım çizgisini kapatan bir oyuncu. Deivid ile oynarken böyle değildi. Bolca ileri çıkış yapardı ama bu seferde savunmada sorun yaşıyordu. Çok gol yiyordu Fenerbahçe. Uğur Boral yine etkisizdi ama onunda bir şeyler yapma çabası gözümüzden kaçmamıştır. İkiş gol pozisyonuna girdi ikisinde de top ters ayağına geldi, şansızlık işte.


İkinci yarının hemen başında Belediye takımı 9 kişi kaldı. Serhat 2. sarıdan kırmızı kartı gördü. İlk sarı kartında yerdeyken Lugano'ya attığı bir tekme vardı ve sarı kart doğruydu. İkinci sarıyı gördüğü pozisyonda yine Lugano'ya çok sert bir hareket yaptı. Bu tamamen aptallıktır, amatörlüktür. Senin bir sarı kartın var zaten niye kontrollü oynamıyorsun arkadaşım. Bu ne sorumsuzluk. Takım 9 kişi kaldı ve maç burada bitti zaten. Karttan 5 dakika sonra Maldonado'nun güzel pasına hareketlenen Kazım kalecinin kapattığı köşeye topu vurdu ve gol oldu. Artık bütün herşey Fenerbahçe lehine idi. İbre Fener'e döndü. Oyun kontrolü tamamen Fener'e geçti.

Beklenen ikinci gol 61'de geldi. Uğur Boral sol kanttan ama bu sefer ters ayakla yaptığı ortaya yükselen Güiza, Semih'in hareketlendiğini gördü ve ona doğru topu attı. Semih'e ise sadece dokunmak kaldı. Güiza egosu olmayan bir futbolcu olduğunu yine gösterdi. Bu o kadar iyi bir şey olmasada olumlu bir özellik ve Güiza'nın önemli bir yönü. Hem atıyor hem attırıyor. Forvetin komple hali bu oluyor işte.

Maçın en güzel hareketi Uğur'un açtığı ortada Carlos'un yarım volesiydi. O gol kaçar mı diye çoğu kişi sövmüştür. Maç boyunca yaptığı tek olumlu hareketti bence. İleri çıkmak. Mçata kırmızı kart riski olan Gökhan'ı zamanında dışarı alan Aragones'i de tebrik etmek lazım. O gördü sarı kart profesyonel olmayanın yapacağı bir hareketti. Çocuk gibi topu yere vurmalar falan, olmuyor Gökhan. Kendini bir an önce topla..


Şu Güiza'nın 81. dakikada kaçırdığı gol tam bir komedi eseri. Sen forvet adamsın orada zekanı kullanacaksın. Aşırtsana topu kalecinin üstünden. Gidiyon kalecinin üstüne nişanlıyon topu. Kendine güvenin gelsin. Penaltı atmadan İspanya'da gol kralı olmuş bir adamsın. Yapme etme yani..

Kazım golden sonraki dansına değinmeyi unuttum. Bu golleri bütün sezona yayda her maç dans et :) Belediye'nin 9 kişi kalmasına rağmen hiç geriye çekilmemesi büyük cesaretti. Tebrik etmek lazım. Maçın sonuna kadar koştular ve atağa çıktırlar, helal olsun Belediye takımına.

Şu maçta iki tane adam Fenerbahçe adına öne çıktı. Biri Kaptan Alex diğeri ise Maldonado..

Günün Diğer Sonuçları;

Kocaelispor 0-2 Sivasspor
Ankaraspor 0-2 Gaziantepspor

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kazımın bu performansına aldanmamak lazım. bir maç var 10 maç yok..