Şampiyonlar Ligi: Kuralar


Resimde bütün gruplar mevcut. Fenerbahçe'nin iyi kura çektiğini düşünüyorum. 1. torbadan gelebilecek Fener'in dişine göre Lyon ve Arsenal vardı. Arsenal'i diğer takımlarda biraz daha güçsüz görünüyor bu sene ama bakalım. 2. torbadan Juventus, Münih, Villareal ve Roma'nın gelmeyişi sevindirdi bizi. Porto güçlüdür ama Fenerbahçe başa çıkabilir. 4. torbadan ise A.Madrid ve Fiorentina hariç kim gelirse gelsin düşüncesindeydik ve oradanda Kiev geldi. Kim üst tura çıkar, kim Uefa'ya gider ve kim sonuncu bitirir diye tahminlerimizi ve yorumlarımızı yazalım. Yorum bölümüne sizinde commentlerinizi beklerim..

A Grubu: Scolari'nin önderliğinde bu sene çok şeyler beklediğim Chelsea'nin grubu rahatlıkla 1. bitireceğini düşünüyorum. Arkasından 2. sırayı dramatik bir sonla İnter'e İtalya Kupasında kaybeden Spalletti'nin ekibi Roma gelir. Arkalarından 3. olarak Bordeaux UEFA'ya gider. Bu sene ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne kalan Romanya şampiyonu Cluj ise evine döner.

B Grubu: Mourinho'nun gelişi ile ayrı bir havaya giren ve yaptığı transferler ile adından söz ettiren İnter kasmadan bu grubu lider bitirir. Arkasından 2. sırayı Bremen alır. Pana'dan daha çok tecrübeleri var ve futbolcuları daha iyi. Diego'dan tut Hugo Almedia'ya kadar. UEFA biletini Panathinaikos alır. Anortosis ise evine geri döner. Ben yine kendilerinden en iyi UEFA bekliyorum ama pek süpriz çıkacağınada ihtimal vermiyorum. 3. olurlarsada hiç şaşırmam..

C Grubu: Guardiola önderliğinde Barcelona gruptan rahat çıkar. Takım Ronaldinho'yu kaybetti ama önemli de transferler yaptılar. Benim için en önemli transfer Eto'o nun takımda tutulması oldu. 2.lik yarışı burada kızışır. Shaktar ile Lizbon arasında gider gelir. Sanki Lizbon'un kadrosu daha ağır basıyor gibi. Moutinho'yu takımda tuttular ve 3 önemli transfer yaptılar. Eren Derdiyok'lu Basel ise evine geri döner.

D Grubu: En zor gruplardan biride bu grup işte. Liverpool, PSV, Marsilya ve A.Madrid bir arada. Burun farkıylada olsa tecrübesi ve oyuncu kalitesi olarak Liverpool grubu 1. bitirir. İkincilik biletini sanki A.Madrid cebine indirir gibi. Her zaman güvendiğim bir takım. Pek CL tecrübleri yok ama kadroları çok iyi. İyi oynarlarsa gruptan çıkarlar. Marsilya ise UEFA bileti adayım. Nasri ve Cisse gibi önemli oyuncularını kaybettiler. PSV ise evine döner gibi duruyor. Son transferlerini bilmiyorum ama kadro geçen seneki gibi ise işleri epey yaş. Grubu sonuncu bitirirler.

E Grubu: Geçen senenin şampiyonu Manchester United bu grubu 1. bitirir. Zorlarsa zaten Villareal zorlar ama onlarada 1.lik ihtimali pek vermiyor. Ronaldo'nun yokluğunda takım sıkıntı çekiyor. Takımı Fletcher taşıyor (evet yanlış duymadınız). Ronaldo'nun geçen seneki performansı yakalaması zor gibi gözüküyor ama onun sahada olması bile önemli. Nihat'lı Villareal grubu 2. bitirir. Nihat'ı grup maçlarında göremeyeceğiz herhalde. 2-3 ay kadar yok. Bi de bunun maç eksiğini gidermesi eski gücünü bulması derken Aralık'ı bulur dönüş tarihi. Celtic ise 3. sırada bitirerek UEFA biletini alır. Aalborg'da evine döner.

F Grubu: Özledik Bayern Münih'i CL'de görmeyi. Kadrosu ile grubun favorisi. 1.'lik için ağır basıyor. 2. sıra için Lyon ve Fiorentina kapışacaktır. Bu sene Lyon'un iyi transferler yaptığı söyleniyor. Ayrıca tecrübesi bile yeter bence. 2. olarak Lyon çıkar. Fiorentina çıkarsada şaşırmam. UEFA biletini Fiorentina alır hatta orada yarı finale bile gider. Sonucu olarak Bükreş ise evine döner.

G Grubu: Geldik Fener'in grubuna. Orta şeker diye tabir edilen bir kura çektiler. İngilizler'in son senelerdeki düşen değerlerinden olan Arsenal 1. torbadan gelebilecek en iyi rakipti Lyon ile. Fabregas'ın dönüşü ile takım toparlanacaktır ama şimdilik bana iyi bir görüntü vermediler. Yinede 1. olarak gruptan çıkacaklardır. 2. sıra için Fenerbahçe ile Porto çekişecektir. Kiev'in bir süpriz yapmasını beklemiyorum. Porto'nun gelenlerine bakmadım ama Queresma gibi önemli bir oyuncuları İnter'e giden listede. Yinede geçen seneki Beşiktaş maçlarından hatırlarım tehlikeli takımlardır. Hele ki deplasman maçları epey zor geçer. Fenerbahçe'nin 2. olarak bir üst tura yükseleceğini düşünüyorum. Eğer iç sahadaki maçlar kazanılırsa geçen seneki gibi Fener'in işi kolay olur. Porto UEFA biletini alır. Kiev ise Ukrayna'ya döner. Gruplar gibi orta şekerli değil fikstür. Yeri gelmişken Fenerbahçe'nin fikstürünüde verelim;

17 Eylül / Porto - Fenerbahçe
30 Eylül / Fenerbahçe - Dinamo Kiev
21 Ekim / Fenerbahçe - Arsenal
5 Kasım / Arsenal - Fenerbahçe
25 Kasım / Fenerbahçe - Porto
10 Aralık / Dinamo Kiev - Fenerbahçe

H Grubu: Real Madrid ile Juventus 1.lik ile çekişir. Bu sene izlediğim Madrid çok ayrı. Grubu 1. sırada bitirir. Arkasında Münih gibi özlediğimiz Juventus gelir ve 2. sırada bitirir grubu. Zenit 3. olarak esas yeri olan UEFA'ya gider. Bate ise ilk deneyiminde başarısız bir şekilde evine döner...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

fener'in grubundan kendi ile beraber arsenal çıkar. porto uefa'ya gider. kiev ise ukrayna'ya lige geri döner bence.

Adsız dedi ki...

a: chelsea, roma, bordo, cfr
b: inter, bremen, pana, anorthosis
c: barça, shaktar, lizbon, basel
d: liverpool, marsilya, a.madrid, psv
e: united, villareal, celtic, aalborg
f: bayern, lyon, fiorentina, bükreş
g:aresnal, fb, porto, kiev
h:madrid, zenit, juve, bate

Adsız dedi ki...

a: chelsea,roma,bordo,cfr
b: inter,bremen,anarthosis,pana
c: barça,lizbon,shaktar,basel
d: liverpool,a.madrid,marsilya,psv
e: united,villareal,celtic,aalborg
f: bayern,lyon,fiorentina,bükreş
g: arsenal,porto,fb,kiev
h:madrid,juve,zenit,bate