Preston Shumpert Efes'te


Bu sene geçen senenin çekirdek kadrosunu koruyamadık. Shumpert'ın gidişi ile elimizde bir tek geçen seneden Mehmet Yağmur ve Apodaca kaldı. Apodaca'nın da gideceği söyleniyor. Hakan Demir, Shumpert'a "geçen sene aldığının iki katını verelim kal" dediği haberi her yerde çıktı ama Shumpert bir kere kafayı Ergin Ataman'a taktığı için bu teklifi düşünmeden reddetmiş. Transferi yılan hikayesine dönmüştü ama kendini Efes'li yapan 2 senelik imzayı attı. Ne kadar alacağını hiçbir yerde görmedim ama Beşiktaş'ın önerdiğinden daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Geçen sene skor bakımından hiç sıkıntı çekmedik. Sıkıştığımız zamanlarda sorumluluk alan bir oyuncuydu. Hem 2 hem de 3 numarada oynayabiliyor. Savunmada yavaştır genellikle adam kaçırır ama hücumu çok iyidir. Kurnaz bir oyuncudur ve epey hareketlidir. Gününde oldu mu rakip takım oyuncularının hele ki onu savunan adamın korkması gerek. Çatır çatır skor şutlarını. Çok iyi şütördür. Sanki Michael Jordan gibi anlattım erifi ama harbiden anlattıklarımın hepsi gerçek :)

Kendisini Beşiktaş forması altında izleyememk kötü olacak ama hiç değilse yabancıya gitmedi yine bizim ligimizde oynayacak. Kendisinin yerine 1 ay kadar önce Marcus Faison'ı almıştık. İnşallah Shumpert'ı aratmaz. Ayrıca Efes'in 2 ve 3 numaralı bölgesi bu transfer ile epey bir şişti. Cenk'e yazık ya. Hiç değilse Galatasaray'a yollayın o çocuğu.

Efes'in gerçek bir 5 numaraya ihtiyacı var ve 5 numara transferi yapacağı kesin olduğu gelen haberler arasında. Bu ismin Kosta Perovic ya da Mario Kasun olma olasılığı yüksek..

Son olarak futbol dışında yazmıyorsun diyorsunuz. Ekipte görev dağılımı yapmıştık zamanında. Biri teknoloji hakknıda yazacak, diğeri tenis hakkında falan. Bana da futbol ve istersen basketbol denilmişti. İşte transfer oldu mu elimden geldiğince basketbol hakkında yazıyorum ve birikimlerimi paylaşıyorum. Şu aralar futbolda ligler başladı ve transfer sezonuda bitmedi ondan futbola ağırlık verdik. Üst üste transfer haberleri ve dedikoduları geliyor. Bizde elimizden geldiğnice yazıyoruz işte. Futboldan başka da spor dalı biliyormuş değil mi eheh..

0 yorum: