Arjantin 1-0 Nijerya


Dün değil ondan önceki gün Di Maria hakkında bir post atmıştım. Kendisini önceden beğenmediğim ama Brezilya önünde oynadığı futbolla beni hayran bıraktığını söylemiştim. Final maçında Nijerya karşısında yine etkili bir oyun sergiledi ve takımının galibiyet golünü attı. Maç zor şartlar altında oynandı. Sıcaklık 40 dereceye kadar çıktı ve yanılmıyorsam 2 kez su molası verildi. Arjantin bu olimpiyatta da altın madalya alarak ünvanını korumayı başardı.

Arjantin karşılaşmaya çok iyi başladı. İlk dakikadan itibaren oyununu Nijerya'ya kabullendirmeyi başardı. Bunaltıcı bir baskı kuran rakibi önünde oyununu kendi sahasında kabullenmek zorunda kalındı ama defansta çok iyi kapandılar ve ilk yarıda kalelerinde gol görmediler.

İkinci yarıyada çok hızlı başladı Arjantin. Messi ile epey bir yokladılar Nijerya kalesini ama sonuç gelmedi. 58. dakikada Messi'nin ara pasıyla topla buluşan Di Maria, kalecinin üstünde vurduğu top filelere gitti. Skoru eşitlemek için Nijerya, Arjantin kalesine gelmeyi daha da sıklaştırdı. Doğal olarak defansta da açık vermeye başladılar. Arjantin, Nijerya kalesinde yine bolca pozisyon buldu ama son vuruşlar kötü olunca farkı ikiye çıkaracak gol bir türlü gelmedi ve maçta 1-0'lık sonuçla bitti. Trabzonspor'lu İsaac Promise'nin de kaptan olarak çıktığı gözlerden kaçmadı, helal sana.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

brezilya maçı gibi zevkli değildi ama arjantin takımı geleceğin kadrsunu kuruyor yavaş yavaş.

Adsız dedi ki...

neyseki messi'nin gittiğine deydi :)

Adsız dedi ki...

maradona'nın çocukları helal size.

lancashire dedi ki...

agüero'dan tut di maria'ya, gago'ya hatta messi'sine arjantin in geleceği parlak.