Enes Kanter ve U16 Şampiyonası


Kendisini geçtiğimiz günlere U18 şampiyonasında takip etmiştik. Orda en iyi beşe seçilmişti , aslında orada da Mvp olabilirdi ancak takımın başarısı onun Mvp ödülünü etkiledi. Tıpkı bu turuvadaki gibi.

Öncelikle biraz turnuvadan bahsetmek istiyorum. U16 şampiyonası yani birkaç saat önce olimpiyat finalinde izlediğiniz Ricky Rubio'nun finalinde quadruple double yaptığı turnuva. Aslında turnuva başlamadan önce iki tane favori vardı , Litvanya ve biz. Litvanya U18 şampiyonasından sonra , bu turnuvayıda finalini 75-33 kazarak kupayı aldılar. Bizde yarı finale kadar geldik , Enes'in inanılmaz performansıyla. Ancak yarı finalde uzatmada Enes'in 25 sayı 21 ribaunduna rağmen kaybettik. Ve bugün bronz madalya maçında Enes'in 28 sayı 20 ribaunduyla kazanmasını bildik. Ancak Enes Mvp olamadı!! Neden? Takım başarısı. Yahu bir gidin allah aşkına! Adamın istatislikleri 22.9 sayı 16.5 ribaund 1.6 blok !! Oynadığı 8 maçtada double-double yapan yarı final ve üçüncülük maçında 20-20 yapan Mvp olmuyorsa ben o seçimden şüphe duyarım. Aslında çok önemli değil , birkaç sene içinde görülecek kimin ne yapacağı. O zaman bende çıkıp diyeceğim bu adam U16 şampiyonasında bu istatistikleri yakalamasına rağmen Mvp olamadı!! :) Geçiyorum bu turnuva hakkındaki bilgileri ve Enes Kanter'den bahsetmek istiyorum.

Enes '92 doğumlu. Hakkında "küçültmeymiş" iddiaları olsada resmi bilgiler bunu gösteriyor. Ve şuanda Türk basketbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olarak gösteriliyor. Ve 2-3 sene içinde Nba draftında en kötü ilk 10'da seçileceğini iddia edenler bile var. Hatta onu şimdiden Garnett'lerle , LeBron'larla kıyaslayanlar var. Kendisi Fenerbahçe alt yapısında oynuyor , ancak bu sene Liseyi okumak için Amerikaya gideceği söyleniyor. En iyisini yapar. Hem orda oynar , hemde eğitimine devam eder. Çok mantıklı olur. Takipçisiyiz.

0 yorum: