Zenit 2-1 Manchester United


Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester United ile UEFA Kupası şampiyonu Zenit Petersburg, Monaco'da Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi. Zenit'in etkili bir oyun sergilediği karşılaşmada, Manchester kalesi zor anlar yaşadı.

İkinci yarıda oyuna giren Arshavin, EURO 2008'de gösterdiği üstün performansı bu maçtada ortaya koydu. Zenit'in, Manchester'a çok iyi çalıştığı belliydi. Sol tarafta adam eksilterek, Manchester yarı alanında etkili olan Arshavin gecenin Pogrebnyak'la beraber yıldızlaşan isimlerindendi. Bu sezon ilk kez Zenit forması giyen 30 milyon euroluk transfer Danny Alves, 2. golün sahibiydi. Nasıl bir topçu olduğunuda izledik, gördük. 79. dakikada kale direğinin dibinden topu ağlara gönderen Nemanja Vidic, farkı 1'e indirdi. Bizim gibi Manchester taraftarını umutlandırdı. Maçın duraklama dakikaları oynanırken, kullanılan kornere yükselen Scholes topu eliyle ağlara gönderdi. Scholes bu hareketinin ardından kırmızı kart gördü. Çaktırmadı pek ama hakemin gözünden kaçmadı. Bu sonuçla Zenit kupayı evine götüren taraf oldu. Şampiyonlar Ligi'nde süpriz yapabilirler. Arshavin kalırsa tabi...


Son bir söz. Ferguson'un Ronaldo'yu neden bırakmak istemediği apaçık ortada. Onun yerini dolduracak birisini bulamadılar. Yoksa Ferguson şimdiye Ronaldo'yu yollamıştı. Nani'de bu maçta çok kötüydü..

Ayrıca bu maçta oynamadı belki ama Fatih Tekke, Uefa Kupası'ndan sonra Süper Kupa'yı da kazandı..

MANCHESTER UNITED:
Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Anderson, Scholes, Nani, Rooney, Tevez.

ZENIT St. PETERSBURG: Malafeev, Krizanac, Aniukov, Puygrenier, Sirl, Zyryanov, Danny, Denisov, Tymoschuk, Pogrebniak, Dominguez.

GOLLER: Pogrebniak 44', Danny 59', Vidic 73'

3 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel maçtı. fatih oynamaması kötü oldu. izlerdik bari canlı canlı :)

scholes'un golünde havaya sıçradım resmen. bana bile yutturdu o pozisyonu kerata :D

Adsız dedi ki...

güzel maç oldu ama manu ronaldoyu aradığı çok doğru. onun yerini dolduracak oyuncununda daha olmadığı doğru.

Adsız dedi ki...

Pogrebniak sakatlığı yüzünden euro 2008 de oynamamıştı. olsaydı arshavin kadar isminden söz ettirirdi.