Middlesbrough 2-1 Stoke City


DİGİ kanalı sağolsun maçı izletti bize. Tuncay kurtarıcı rolü üstlendi ve 85. dakikada attığı gol ile maçtan galip gelmeyi başardı. İlk 35 dakikayı çok iyi oynadı Stoke City ama Amdy Faye, Shawky'ye çok sert bir faul yapınca tabiri caizse çifte dalınca kırmızı kartı gördü. Bu dakikadan sonra Stoke City için kabus başladı. Tam 55 dakika bir adam eksik oynayacaklar. İşerli zordu ama maç sonuna kadar iyi dayandılar ta ki Tuncay'ın golüne kadar.

38. dakikada Alves'in golü geldi. Muhteşem bir frikik attı. Boro'yu 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda bu sonuçla bitti. 63. dakikada kazanılan penaltıyı Stewart Downing üst direğe nişanladı. Maçtada etkisiz bir görüntüsü vardı. Biraz kıpırdamaya çalışsada Stoke City defansını geçmeyi başaramadı. 70. dakikada Stoke City atağında Boro defansı hazırlıksız yakalandı ve Kitson ceza sahası içinde Hoyte'a baskı yaptı. Ne olduğunu anlamadan artık refleks olsa görek topu kendi ağlarına gönderdi. Kaçan penaltıyı hatırladı herkes bu golden sonra.

Ben maçın böyle biteceğini düşünüyordum. Maç ortada gidip geliyordu. Tuncay sahneye çıktı ve golünü atarak hem Downing'i hem de Southgate'i kurtardı. Önceki iki haftada iyi futboluna golle süsleyememişti. Gerçi bu maçtada çok gol kaçırdı ama sonunda şansızlığını kırdı Tuncay. Golde Stoke City savunmasının hatası çok büyüktü. Bende ilk ofsayt sanmıştım ama hem hakem golü verince hem de pozisyonu bir daha izleyince gol olduğuna kesin kanaat getirdim. Bu sonuç ile Boro puanını 6'ya çıkardı. Stoke City ise 3 puanda kaldı.

Günün Diğer Sonuçları;

Bolton W. 0 - 0 West Bromwich A.
Everton 0 - 3 Portsmouth
Hull C. 0 - 5 Wigan Athletic
West Ham U. 4 - 1 Blackburn R.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sağlam maç oldu cidden. öpüyoruz tuncayı.