Yeni Sezon Öncesi Serie A: Inter

Serie-A'da yeni sezon öncesi ilk konuğumuz, son şampiyon Inter. Son şampiyonda, 2005-2006 dan beri Serie A'da, Nerazzurilerden başka şampiyon çıkmadı. Şike skandalları patladı; rakipleri pek iyi oyuncular barındıramadı; yaşlandı ve neticesinde İnter hanedanlığı çıktı ortaya. E bir de başlarında Jose Mourinho gibi bir isim olunca gerek karizma, gerekse saha içinde sınıfı geçiyor Inter teknik direktörüyle.

Tabi Serie A da artık eski yıldızların kalmayışı; İbrahimovic, Kaka gibi isimlerin Serie-A yı tercih etmeyişinin ardından ligde kalitenin düştüğünü söylemek için kahin olmaya gerek yok. Fakat yine de ligdeki en büyük yıldız, Samuel Eto'o İnter forması giyiyor. İnter, iyi kadrosuyla; Milan-Juve-Genoa-Fiorentina gibi takımların 1 adım önünde başlıyor. Bu uğurda en büyük rakipleri ise tabi ki Melo-Diego transferiyle adından söz ettiren Juventus.


Transfer dosyasına baktığımızda ise geçen sezon sol bekte rotasyon adına iyi bir isim olan Brezilyalı Maxwell Barcelona yolunu tuttu. O takımdan Eto'o yu alan İnter ise 45 milyon euro daha alıp, üstüne Zlatan İbrahimovic'i verdi. Tabi ki Zlatan çözülmesi çok güç bir oyuncuydu; güçlüydü, sert şutları vardı, spektaküler goller atardı ama neticesinde hiçbir oyuncu da vazgeçilmez değildir. 45 milyon euro alıp üstüne bir de geçen sezonun Triple yapmış takımının en golcü oyuncusunu getirdi İnter.

Eto'o dan sonra transferde forvete yönelip Milito'yu da aldılar ki Zaragoza küme düştükten sonra en değerli isimlerinden biriydi. Eski kulübü Genoa ile Serie-A'ya dönüş yaptıktan sonra gerçekten parladı orada ve zirve kulübün yolunu tuttu. Aynı takımdan, daha önce Barcelona forması da giymiş Motta da takıma kazandırıldı ki Viera'nın yaşlandığı, Cambiasso'nun ağır sakatlık geçirdiği durumda iş yapacak bir oyuncu fakat, büyük takımlarda yaşadığı hayal kırıklığı insanı biraz düşünmeye itiyor.

Forvette ki hareketlilik bununla da sınırlı değildi. Crespo Genoa, Cruz ise Lazio yolunu tuttu. İnter, geleceğe yönelik hamleyi ise yeni İbrahimovic olarak lanse edilen Arnutovic ile yaptı. Twente takımından geldi bu oyuncu. Ayrıca Cagliari formasıyla iyi iş yapan Acquafresca'nın bonservisi de Genoa'ya verildi. Transfer dönemi hareketliydi, özellikle hücum hattında.

Savunmaya ise yapılan Lucio takviyesi çok şık oldu. Samuel-Materazzi-Cordoba-Chivu gibi stoperlere sahipler ama Lucio gibi bir komutan İnter'e çok şey katacaktır. Üstelik bu haliyle İnter defansı açık ara ligin en iyi top yapan defansı oldu. Samuel'in sürekli sakatlanması, Materazzi'nin kendini frenleyememesi ve daha bir çok etken İnter'in Lucio transferinde etkili oldu.


Geçen sezon West Ham'a kiraya verilen Şilili Luis Jimenez de tekrar takımına geri döndü. Formayı kapacağını zannetmiyorum. Luis Figo futbolu bıraktı zaten, ona da Sven Goran Eriksson'un talip olduğu düşünülüyor ki, 4. Lig de oynamak ne kadar akıllıca onu bilemeyeceğim şu aşamada. Fakat Figo'ya gel tatil yap diye, Amerika'dan Katar'dan da teklifler var. Temennimiz Avrupa'da futbola dönmesi ki, en yakın aday Mallorca.


Tahminim yine şampiyon olacakları yönünde ki en büyük rakipleri daha önce de söylediğim gibi Juventus. Ayrıca Suazo ve Quaresma da kiradan döndüler.


Kadro;
Cesar; Chivu-Lucio-Samuel(Cordoba)-Maicon; Muntari(Motta)-Cambiasso(Viera)-Zanetti(Stankovic); Balotelli(Mancini) Eto'o-Milito(Quaresma)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

maicon transfer mi oldu

Burak Eren dedi ki...

Zanetti'yi zannedersem sağ beke çektin. Maicon'u yemişsin :D Bana sorarsan Mourinho:

-------- Julio Cesar-------
Maicon -- Lucio -- Samuel -- Chivu
----Zanetti --- Cambiasso----
Balotelli ------------Stankovic
---Eto'o ---------- Motta -

Zanetti'yi orta sahadan kesmez. Viera'ya şans bile vermez. Şemayı biraz bozuk yaptım siz anlamışsınızdır :D:D

Beercholic dedi ki...

Luis Jimenez West Ham'da ya, bu sene kiralık oynuyor hala.. Hatta Wolves maçına bile çıktı..

Emre dedi ki...

Ya, Maicon'u unuttum.. Çok pardon.. Gece yazdım, uykum geldi. Pardon.. :)

baldur dedi ki...

chivu sol bekte oynasa cordoba-lucio defansı çok sağlam olur. eğer stoper oynarsa da gene defans ortası çok iyi olur ancak sol bekte sadece santon kalmış oluyor. sol bek için bir transfer yapmalı bence inter. forvet hattı ise iyi. eto'o, milito, balotelli, suazo, kerlon ve arnautovic var. adriano da olsaydı süper olurdu.

Nerazzurri dedi ki...

Söz konusu Inter'se emeğe saygı sonsuzdur ama Milito transferi Eto'o dan önce gerçekleşmiştir ve Cruz Fiorentina'ya değil Lazio'ya transfer olmuştur.

lancashire dedi ki...

jimenez westham'da maca cıktı cumartesi gunu. arnutovic direk ilk 11'de baslar. motta ve milito ikilisi beraber eto'o dan once geldiler.

Emre dedi ki...

Onu biliyorum zaten. :) Motta Milito T.D açılmadan gelmişlerdi. Eto'o transferi önemli olduğundan ilk orada değerlendireyim dedim. Ayrıca kadroda Jimenez de görünüyordu. Arnutovic'i ise bilmiyorum; hiç izlemedim.

lancashire dedi ki...

blogun arsivini karıstır arnutovic ile ilgili bi seyler yazmıstım.