Uğur Yıldırım

Foto, 2006 yılından. World Cup '06 için Uğur Yıldırım'ı Van Basten kadroya çağırıyor; dönemin teknik direktörü Ersun Yanal'dan karşı atak var. Uğur, Hollanda'yı seçiyor ve resmi maçta da oynayıp, Türk Milli Takımları adına mücadele etme şansını kabul etmeyip; Hollanda Milli Takımları adına mücadele etme şansına erişiyor. Daha sonra, herhangi bir şekilde Milli Takım yüzü göremedi.

Heerenveen'de parladıktan sonra, bir de Zidane'ın katıldığı Free Kick Masters yarışmasını kazanınca, aynı bugünkü Mesut Özil neyse, Uğur Yıldırım da o kadar konuşulur olmuştu. Hatta Hollanda kararı vermesine çok büyük tepki gösterenler vardı. Yine spor basınında böyle bir çocuğu nasıl kaçırdık; Federasyon şunu bunu yapmalı tarzı haberler okuduk. Netice de iş işten geçeli çok olmuştu.

Daha sonra Hollanda Milli Takım yüzü göremediğini üstte belirtmiştik. Gaziantepspor, nasıl olduysa onu getirdi şehrimize. Bir orta saha oyuncusu için muhteşem bir gol yeteneği vardı; Free-Kick'leri tartışmamıza gerek bile yoktu. Brink En Orden-Go Ahead Eagles-Heerenveen üçlüsünde, toplam 248 maçta 140 gol atmış bir oyuncuydu Antep'e geldiğinde. Şehirde ufak çaplı bir kıyamet koptu; bazıları sahte Uğur, isim benzerliği dedi ama Uğur Yıldırım Gaziantep'teydi.

Valla Antep'te o kadar çok teknik direktör çalıştı ki dönemin TD'si kimse artık bir sezon boyunca Uğur'a o kadar şans tanımadı. Yine de az elde ettiği şansı çok iyi değerlendirdi ve 11 maçta 4 gol attı ve daha sonra Sivasspor yolunu tuttu. Bülent Uygun, bunu adam eder dedik fakat orada 4 maça çıktı ve; daha 2 yıl öncesine kadar Hollanda'yı seçtiği için fırtınalar kopan adam, 2. Lig takımlarından Kasımpaşa'ya kadar geldi. Şaka gibi!

Ve bugün; Kasımpaşa'da üç isimle yollar ayrılıyor. Bu isimlerden bir tanesi Uğur Yıldırım. Eğer eski Uğur Yıldırım gibi olursa ki %75'i bu ligi rahat kaldırır, TSL takımlarının dikkatini çekmesi gerek. Ceyhun'u pek memnun etmeyebilir ama; Uğur Yıldırım, sancılı bir 100. yıl geçiren Ankaragücü'ne gidebilir; orada şans bulursa da iyi olacağına inancım tam.

0 yorum: