Edu Fenerbahçe'den Ayrıldı

Son 3 yıldır Fenerbahçe'nin stoper pozisyonunda vazgeçilmezleri, Edu ve Lugano'dan; Lugano geldi, Edu gitti. Edu'nun ben her zaman Lugano'dan daha sağlam, daha garantici olduğunu düşünürüm. Nitekim, görülen kırmızı kart sayılarından bunu anlamak mümkün. Genellikle 5 üzerinden 3.5-4'lük oynar ama 2.5-3'lük oynadığı maç sayısı çok azdır. Fakat geçen sezon gelen sakatlıklar, bir de üst üste olunca mecburen böyle bir karar alındı.

Yabancı kontejyanında şimdi; Lugano, Bilica, R. Carlos, Cristian, Andre Santos, Deivid, Alex, Güiza var. Cristian'ın kızağa çekileceğini düşünüyor bir kesim fakat, Cristian şu görüntüsüyle iyi bir futbolcu. Geçen sezon kimleri izlemiştik orada; hatırlayın bir. Cristian ilk 11 başlarsa bu sefer kızağa çekilmeye en yakın isim Bilica'dır bence. Önder ve kendisi arasında öyle dağlar kadar farkla bulunmamakta.

Üçüncü opsiyon ise transferi gündemde olan Tuncay Şanlı. Tuncay gelirse sol açıkta başlayacak ve Andre Santos'u sol beke çekecek Daum. Bu durumda Roberto Carlos kulübeye gidecek fakat, bu çok sürpriz bir olasılık. Tuncay'ın Avrupa'dan varolan teklifleri reddetmesi gerekecek; bu transferin gerçekleşebilmesi için. Bilica için, rotasyon adına yapıldıysa süper hamle demiştik; fakat bu oyuncu ve Önder Turacı, Fenerbahçe'de İlk 11 başlayacak kalibrede değiller bana göre.

Transfere şu durumda pek gerek yok. Bir tek devre arasında Roberto Carlos, Flamengo'ya gönderilecek diye duydum. Eğer böyle bir şey varsa, Tuncay'da da transfer ekibi ilerleme kaydetmiş demektir bu bana göre. Yine de Bilica'nın yerine çok kaliteli stoper transfer edebilirdik. Mesela Luisao, mesela Cris mesela Grygera. Bana kalırsa Bilica konusunda gerçekten çok erken davrandı yönetim. Fakat artık yapabileceğimiz pek de bir şey yok.

1 yorum:

koala dedi ki...

R.Carlos'un yedeğe çekilmesi aslında şu açıdan sürpriz değil. Carlos, son iki aydır Brezilya basınına sürekli ülkesine dönmek istediğini söyleyip duruyor.

Eğer Tuncay gelirse, dediğin gibi Dos Santos geriye çekilir, Tuncay da ileride oynar.

Sözün özü, Roberto Carlos en geç devre arası ayrılacak.