TSL'de Cumartesi

TSL'de cumartesi günü heyecan üç maç ile devam etti. Özlemişim harbiden. Geride bıraktığımız güne dair maçlarda Antalyaspor, Ankaraspor önünde Murat Tosun'un 89. dakikada attığı gole engel olamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrılarak sezona iyi bir başlangıç yapma şansını tepmiş oldu. Geçen seneye bakıldığında zor da olsa kümede kalmıştı Antalyaspor. Ankaraspor ise ortalarda kalacak gibi.

Gecenin bir diğer maçında Darius Vassel'i alan fakat kulüp içinde birçok sorun bulunan Ankaragücü, ligin yeni ekibi Diyarbakırspor ile karşı karşıya geldi. Maçta Ceyhun Eriş, ben ölmedim dercesine iki tane frikik golü kaydetti. Adnan Güngör, bir gol bir asist ile oynadı, Mendoza'da iyi transfer olduğunun haberini verdi.

Ve gelelim izleme şansı bulduğumuz son maça. Trabzonspor, Sivasspor deplasmanından 3 puanla ayrıldı. Karadeniz Fırtınası'nın gollerini Selçuk ve Ceyhun atarken, Sivasspor'un tek golünü, Sylva'nın pozisyon hatası yaptığı yerde Kamanan kaydetti.

Öncelikle Trabzonspor adına şunu söylemek gerek ki, geçen sene o kadar transfer yapılan kadroya iyi oyuncular transfer edilmiş. Tjikuzu, bir Aurelio gibi oynadı dün gece. Reboundların çoğunu Selçuk İnan ile birlikte toplamayı başardılar. Ve İbrahim Dağaşan'ı perişan ettiler bu gece. Keza Selçuk İnan da iyi oyununu golle süsledi.

Oyuna sonradan dahil olan Ceyhun Gülselam'ın ise bir şutu direkten döndü, bir şutu da gol oldu. Esas olarak bakıldığında Milli Takım'a yükselmesinin doğru bir hareket olduğunu çözmek çok da zor olmasa gerek. Gustavo Colman ise, gününde olursa bir Alex kadar olabiliyor. Alanzinho da adam eksiltti, doğru yere pas oynadı vs. vs. O da iyiydi.

Sivasspor'da ise Mehmet'in yokluğu çok hissedildi. Ersen Martin ağır olduğundan dolayı, çok pas yapamadı Sivasspor. Arkada ikinci forvet olarak kullanılan Yannick Kamanan ise golünü atmasına karşın yenilgiyi önleyemedi. Defansta ise herhangi bir top kullanma becerisi olmayan Hayrettin Yerlikaya bugün o kadar da göze batmadı.

Genel olarak bakıldığında Sivasspor'un bu kadro yapısıyla ilk 4'ün içinde yer alacağını söylemek zor. Fakat sakat oyuncular dönerse, iş değişebilir. Ayrıca, ilk hafta pek bir şey belli etmez ama Galatasaray ve Fenerbahçe ligi götürecek gibi bir his var içimde. Trabzon'da plasemdir. Eğer Beşiktaş Deco'yu getirirse, lige daha da renk geleceği kesin.

0 yorum: