Süper Kupa Öncesi: Analiz

Süper Kupa'da bu iki takım karşılaşacaklar. Maç bugün saat 21:00'de FOX TV ekranlarında olacak. Geçen sene, hem kupa hem de ligi kazanarak 6 yıl şampiyon olamamanın acısını fazlasıyla çıkaran Beşiktaş, kupa finalinde 4-2 yendiği Fenerbahçe ile kozlarını Atatürk Olimpiyat stadında paylaşacak.

Geçen senenin çifte şampiyonu, kadrosunu İtalyan stoper Ferrari, eski oyuncusu Nihat Kahveci, Frankfurt'ta kontratı sona ererek serbest kalan Fink ve Gaziantepspor'da piyasa yapan İsmail Köybaşı ile güçlendirirken, sakat kaptan Delgado, Fink'in yerini kaptığı Cisse ve Gaziantepspor'a takasla verilen Serdar Kurtuluş buı takımın en büyük eksiklikleri geçen seneye oranla.

Geçen sezon Aragones ile unutmak isteyeceği bir yıl geçiren Fenerbahçe, kadrosunu yerli transferinde aktif olarak güçlendirdi. Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Bekir İrtegün gibi oyuncularla güçlendirirken yabancı piyasasında ise Brezilya Milli Takımı'nın sol beki Andre Santos ve bir başka Brezilyalı Cristian ile takviye etti takımı.

Beşiktaş'ın defansı ile başlayalım. Ferrari ve Sivok ikilisi fena değillerdi Peace Cup maçlarında. Solda yıllardır herkesi kulübeye gönderen İbrahim ile genç İsmail arasında büyük bir yarış olacak. Sağ bekte Erhan Güven'e şans veren Denizli, Toraman'ın yokluğunda sağda başlayacak gibi maça.

4-3-3'ün orta sahadaki kısmında iki Alman çok da sırıtmazlar. Fabian Ernst, geçen seneki performansını tekrarladığı takdirde Beşiktaş'ın prensi olacaktır. Frankfurt'tan bedelsiz alınan Fink ise performasını bu maç gösterecek. Tello ise çoğumuzun artık oyununu ezbere bildiği başarılı bir görüntü çizen bir futbolcu.

Forvete göz atıldığında Nihat'ın hazır olup olmadığına karar verecek Denizli; değişik kombinasyonlar deneyebilir. Nihat'ın AMC, Holosko'nun AMR, Yusuf'un da AML olacağı bir düzen de izleyebiliriz. İleride tek başına Nobre ile fakat bu B Planı olmalı Denizli'nin. Bobo ise transfer söylentilerinin ışığında kendini toparlaması zor görünen bir isim.

Fenerbahçe şu haliyle defansı kötü olan bir takım. Fabio Bilica-Önder Turacı ikilisini sağlam bir Holosko pamuğa çevirebilir. Defans'ın solu oldukça önemli. Honved maçında kulübeye dahi giremeyen Vederson, ilk 11'de çıkacak sahaya. Santos, sol açıkta Erkan Zengin'e kabus gibi bir 2 saat yaşatabilir. Sol bekte başlarsa Santos ki Daum böyle bir aptallık yapmaz, maç bizim için kötü geçebilir. Sağda yine Gökhan sezona süper başladı.

Alex'in önünde olacağı 4'lü orta sahanın solunda Andre Dos Santos, sağında CKR olacak. CKR'nin formu yüzümüzü güldürüyor elbetteki. Orta'da ise Emre, bu sezonun en iyi transferi. Yapacağı ve başlatacağı pres eğer Beşiktaş tandemi top yapamazsa çok bela açabilir başlarına. Cristian Oliveria ise Fink gibi performansını asıl bu maçta gösterecektir.

Alex'in önde olacağı takımda Güiza ilerideki formuyla yine gol veya goller bulabilir. Altıpas'ın içinde bir anda bitmesi Beşiktaş için iyi olmaz fakat markaj yeteneği yüksek Matteo Ferrari, Güiza'ya bu boşlukları verir mi soru işareti. Alex yine adam eksiltmesi, nokta pasları ile etkili olacaktır. Ki Güiza'nın araya koşuları da gerekli bunun için.

Yedek Kulübesi ise en büyük avantajı Fenerbahçe'nin. Geçen sene İlhan'lı Gürhan'lı Burak'lı yedek kulübesinde bu sene; Deivid, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Bekir İrtegün gibi üst düzey oyuncular oturacak. Mehmet Topuz girdiği 30-35 dakikalık bölümde Beşiktaş'ın canına okuyabilir çok rahatlıkla. Keza Deivid'de Honved maçında yeni rolüne alışmış görüntüsü verdi, sol tarafta ikinci yarıda.

Tüm bu doğrultular ışığında üç büyüklerin kadro yapısının ilk kez birbirine bu kadar yakın olduğu bir sezonda Galatasaray'ın bir adım önde olduğu aşikar. Fakat bu maç ortada bir maç ve ufak hamlelerin belirleyici olacağı bir maç. Çok zevkli bir maç bekliyor bizleri. Umarım Hayri Hiçler anlatmaz.

4 yorum:

lancashire dedi ki...

insallah hayri "the ninja" hicler anlatır ahaha :)

sagda holosko ortada tello solda yusuf ileride bobo(nobre) ile baslanır

Emre dedi ki...

Nihat yok diyorsun abi yani.. Peace Cup'ta az da olsa forma şansı buldu. Riske edilmesin, özel idman programıyla ilk 2 hafta kaçsa da Emre'nin yaşadığını yaşamaz en azından ilk sene.

Emre dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Süha dedi ki...

Hayri ile Hopdedik Ayhan iyidir. Onların sayesinde Ninja Warior fan oldum :P