Joe Smith Hawks'ta

Blog biraz fazla basketbolsuz kaldı gibime geldi son günlerde. Malum, Avrupa'da da artık sezonun start alması, bu sezon transfer döneminin son derece hareketli geçmesi, ve diğer birçok etken, Futbol'u ana başlık yaptı blogda. Ki bu böyle devam edecek tabii ki, ama araya da birkaç basketbol temalı yazı serpiştirmek gerek diye düşünüyorum.

Doğu'da artık bir hedefi olması gereken Hawks, şu kontrata bağlayabileceği en iyi uzunu aldı bana göre. Joe Smith, bana göre açık ara en iyi sınıf olan 96'nın bir yıl öncesinin 1 numarası. Orta mesafe şutları, mücadeleci kişiliği ve ribaundlardaki başarısı ile belki bir yıldız olamadı ama, gittiği takımlarda 15-20 dakika süre almayı başardı yaptıklarıyla. Ki zaten Magic de Howard-Anderson-Gortat-Battie-Barnes-Lewis (Son ikisinin 3.5 numara kabul edelim); Celtics'de Perkins-Wallace-Garnett-Davis; Cavs'de Shaq-Ilgauskas-Varejao-Hickson-Powe gibi isimler varken, bunlarla yarışmak için çok cılızdı pota altı Hawks'ın.

Woodson geçen sezon Smith'den bir Odom yaratmaya çalıştı fakat Smith kendisine biçilen 3.5 numara rolünü pek uygulayamadı. Ki zaten geçen yıl çok sınırlı bench katkısı aldılar. Benchin uzun rotasyonunda Zaza dışında kimse kayda değer bir şey yapamadı. Backcourt'da ise Flip Murray, biraz da Acie Law ile Evans katkı yaptı. Genel olarak, Smith Hawks'a faydalı olacak.

En büyük soru ise, Smith'in ilk beş başlayıp başlamayacağı. Marvin Williams'a 5 yıl için 40 MD verdiler ama benim çok beğendiğim bir oyuncu değil. CP3 ya da Deron seçilmiş olsaydı, Hawks contender düzende ilerleyebilirdi. Bu nedenle biraz soğuk baktığım bir isim ama, Williams-Crawford-Murray-Law-Zaza beşlisini alın bir takımın ilk beşiyle değiştirin iyi kötü 20 galibiyet alırlar. Ki Williams ilk beş başlarsa, Josh'a yine 4 yolları gözüküyor. Çift Smith+Horford ile FrontCourt'u kurarsa Hawks, yemede yanında yat!

0 yorum: