Türk Futbol Tarihine Geçen Maçlar#2: Türkiye-Çek Cumhuriyeti

Euro 2008'de, İsviçre'yi Arda'nın son dakika golüyle yendikten sonra iddiamızı son maça taşımış
oluyorduk. Ev sahibini yenen iki takımın karşılaşmasında her şey eşitti. Averaj, puan, atılan gol vs. Onun için maçın berabere bitimi halinde penaltı atışları ile karşı karşıya kalacaktık. Bir tarafta dünyanın en formda kalecilerinden Petr Cech, uzun boyuyla rakiplere korku salan Jan Koller, diğer tarafta ise Arda, Hamit, Nihat, Semih, Tuncay, Volkan'lı A Milli Takım.

Maçın başında Çekler oldukça etkili geliyorlardı. Baros'un yedek beklediği maçta kanatlardan topu Koller'e göndermeye çalışıyorlardı. Nitekim böyle bir pozisyonda maçın 38. dakikasında Jan Koller kafayı vuruyor, direğe çarpan top Milli Takım ağları ile buluşuyordu. Türkiye bu ya tamam ya devam maçında ilk yarıyı 1-0 geride kapatmıştı.

O kadar sakatı vardı ki Türkiye'nin.. Takım olmak oldukça zordu. Yine de bu şartlar altında fena bir takımımız yoktu. Bunlar arasında gidip gelirken Emre Aşık'ın tedavi için saha dışında olduğu dakikalarda, Libor Sionko'nun ortasına hareketlenen Jaroslav Plasil, takımını 70 de 2-0 öne geçiriyordu. O saatten sonra oynamaya taakati kalmayan Türkiye'nin Euro 2008 macerası bitmiş gibiydi.

Biz bunları konuşurken Arda Turan, Hamit'in pasında skoru 2-1'e getiriyordu, hiç umudumuzun olmadığı bir anda. Ardından müthiş bir hırsla saldırmaya başlayan Türkiye, Hamit'in ortasında dünyanın sayılı kalecilerinden Cech'in elinden kaçırdığı topla skoru 2- 2 ye getiriyordu. O an müthiş bir sevinç yaşanıyordu. Çeyrek Finali düşünmeye başlayan Çekler bir anda turu geçemeyecek duruma gelmişlerdi.


Biz, penaltılarda moral üstünlüğünden bahsederken, Hamit bir nefis pas daha veriyordu. Nihat; Rıdvan'ın ''Bir tane daha atarız bunlara.'' sözünü haklı çıkarırcasına müthiş düzgün bir vuruşla skoru 3-2'ye getiriyordu. İnanılmazdı, inanılmaz. Türkiye 20 dakika kadar öncesinde havlu attığı turnuvada Arda Turan'la diriliyor, Nihat'la yeniden ayağa kalkıyordu. Ve skor 3-2 oluyordu.

Daha sonrasında Volkan, her zamanki Volkan kesiliverip, Koller'i itiyordu ve kırmızı kart görüyordu. Kaleye geçen Tuncay'a çok şükür ki iş düşmüyordu ve Türkiye Çekleri eleyerek Euro 2008'de tarihe geçiyordu. İsviçre maçını son dakikada kazanan, Çekleri 20 dakikada 2-0 öndeyken 3-2 mağlup duruma düşüren Türkiye'nin rakibi ise Hırvatistan oluyordu. Bakalım Hırvatistan karşısında neler olacak?

0 yorum: