Batan Geminin Malları: Damien Duff Fulham'da

Newcastle, şu an aynı ligde mücadele ettiği takımların transfer bütçesi kadar maaş bütçesine sahipken, bu maaş bütçesinde, Martins, Owen, Duff, Smith, Bassong, Gutierrez gibi isimlere verilen maaşlar ön plandaydı. Owen, sürpriz bir şekilde Manchester United'a transfer oldu ve 7 numarayı aldı. Taklacı, Wolfsburg'da golle başladı ve hücum hattının bir başka ismi, son maçta sol bek oynayan ve kendi kalesine gol atan Duff da Fulham'a transfer oldu.

Fulham, son yıllarda hep paçayı son anda kurtarırdı; bir nevi Denizlispor gibi. Fakat geçen yıl ligi ilk 7 içinde bitirmeyi başardılar ve Europa League'de ülkelerini temsil edecekler. Duff, rotasyon açısından çok doğru bir transfer. Geçen sezon yine ses getiren bir transfer yapmışlardı; Everton'dan Andrew Johnson'u transfer etmişlerdi fakat forvet oyuncusu, sakatlıklar nedeniyle çok etkili olamamıştı.

2003 de Chelsea'ye gelirken Rovers'a £ 17M kazandıran İrlandalı ise 6 yıl sonra kulübü Newcastle'a £ 4M kazandırdı. 30 yaşındaymış, ben olduğundan daha yaşlı zannediyordum. 2012 yılının sonuna kadar sözleşme yapıldı. Europa League-EPL-Carling Cup-FA Cup karesinde mücadele edecek bir takımın forvet oyuncusu bol ve alternatifli olmak zorundaydı. Gerekirse sol açık da oynar Duff. Neresinden bakarsanız bakın, karlı bir transfer yaptı Hodgson. Fulham, çok iyi yönetiliyor şu ana dek bana kalırsa.

0 yorum: