Beşiktaş'ın CL Yolculuğu



Dün aslında kura çekilir çekilmez yazıyı yazacaktım fakat, Sporx'te gördüğüm haber üzerine biraz beklemeye geçeyim dedim. Neticesinde Levent Erdoğan transferi açıklayacaktı. Bu isim sürpriz şekilde Türkiye'yi ayağa da kaldırabilirdi fakat Beşiktaş, kendinden bekleneni yaptı ve Tabata'yı transfer etti. O yazımızda da belirtmiştik; neticesinde son günlere sarkan Delgado sorunu böyle bir transfere itti Beşiktaş'ı.

Grup'ta ikinci torbadan en kötü takım geldi ve Sevilla'nın bulunduğu grupla beraber en ideal gruptu aslında. Nitekim oraya yerleşen Beşiktaş, daha sonra 4. Torbadan gelen son Almanya Şampiyonu ile iyi başladığı kurayı, kötü bitirdi. 3. Torbadan gelmiş olmak böylelikle hiçbir anlam ifade etmemiş oldu. Fakat bir de şu açıdan bakmak gerekiyor. Unirea Urcizeni ya da başka güçsüz takım, Averaj Takımı olurdu grupta. Beşiktaş'ın hedefi UEFA'ya kalmak değil, diğer iki rakibinin yaptığını yapıp gruptan çıkmak. Bu neticede Wolsfbrug diğer takımları bayağı bir zorlayacak. Urcizeni olsaydı 6 puan tüm takımlar için cepte olurdu ve bu Beşiktaş için iyi olmazdı.

Gruptaki takımlara bakınca, son iki yılın finalisti ve birinin şampiyonu Manchester United, hiç kuşku yok ki en önemli oyuncusu Ronaldo'yu kaybetti. Keza Tevez ile de yollar ayrıldı. Yerlerine gelen oyunculardan Michael Owen, son dönemde sakatlıklarıyla gündemde fakat kötü bir United dönemi geçirmiyor. Antonio Valencia da arkasındaki bekle çoğu maç uyum sorunu yaşıyor. Bunlar maç ile atlatılacak şeylerdir.

İki sezon önce Fenerbahçe'nin grubunda izlediğimiz CSKA'da ise en önemli isim kuşkusuz Vagner Love. Rusya'da ligin erken bitmesi ve 6. maçın CSKA ile olması fikstür açısından büyük avantaj. Hele de CSKA'nın iddiası biterse ki tersi çok zor olur; Beşiktaş'ın 3 puanı var demektir. Takımın yapabileceği en iyi şey Dzagoev-Krasic'ten oluşan orta sahayı kilitlemek olabilir. Love'un da etkinliği azalacaktır.

Son Almanya Şampiyonu ise Grafite-Dzeko forvet hattını taklacı Martins ile güçlendirdi. Almanya'da yine en büyük şampiyonluk adayı konumundalar. Keza arkalarında Zvejzdan Misimovic, Gerdner gibi oyuncular da bulunuyor. Gerçeten 4. torbadan çekebileceği en zor kurayı çekti Beşiktaş. Kule santrofor Dzeko'nun yanında müthiş bir bitiriciliği olan Grafite ve ultra hızlı Martins eğer o maçta oynarlarsa beklere kabus yaşatacak kapasitede.

Genel olarak bakıldığında ise, Beşiktaş'ın şu gruptan çıkması zor gibi görünüyor. 3. lük ise bana göre cepte. CSKA'dan alınabilecek bir 6 puan, İnönü'de taraftarın müthiş desteğiyle gelebilecek bir üç puan daha gruptan çıkma barajı için yeterli olabilir. Fakat, fikstüründe biraz kötü yanı yok değil. ManU ile başlayıp iki deplasman sonucu alınamayacak puan, Denizli'yi 0'a götürebilir.

Besiktas JK - Manchester United FC
CSKA Moskva - Besiktas JK
VfL Wolfsburg - Besiktas JK
Besiktas JK - VfL Wolfsburg
Manchester United FC - Besiktas JK
Besiktas JK - PFC CSKA Moskva

3 yorum:

siyah beyaz kardeşliği dedi ki...

Kuralar çekilir çekilmez paniğe kapılan yönetim alelacele Tabata'yı transfer etti.Bence Beşiktaş,ManU hariç,rakiplerinden ziyade içeride yapılacak olan eleştirilerle başa çıkmaya çalışacak.Bu süreçte ligde yaşanabilecek puan kayıpları Şampiyanlar liginde çözülmenin başlangıcı olabilir.Tabata için de şanssızlık.O kadar büyük paraya geldi ki her maçı kurtarması beklenecek.Hele Şampiyonlar ligi performansı nasıl olur ciddi şüphelerim var.

Mehmet Dinler dedi ki...

Beşiktaş ligde böyle devam ederse Mustafa Denizli gönderilecek -ki bana göre saçmalık- ve yerine gelebilecek teknik direktörün yok uyum sorunu yok lige öncelik vermesi ŞL 'yi yalan edebilir.

Mehmet Dinler dedi ki...

Beşiktaş ligde böyle devam ederse Mustafa Denizli gönderilecek -ki bana göre saçmalık- ve yerine gelebilecek teknik direktörün yok uyum sorunu yok lige öncelik vermesi ŞL 'yi yalan edebilir.