Fenerbahçe 3-0 Sivasspor

Bülent Uygun'un 9-1-0 oynadığı bir ilk yarı izledik neredeyse. Fenerbahçe de Volkan, kullandığı çoğu kaleci vuruşunu uzun oynamadı. Çok rahat geçti kendi yarı sahasını Fenerbahçe. Sivasspor maça orta ikilide Yasin-Sedat, sağlarında Murat Sözgelmez, sollarında kaptan Hayrettin ile kurdu dörtlüyü Sivas. Onların hemen önünde İbrahim-Onur Tuncer, Kadir Bekmezci-Cihan ve Kamanan-Ersen ile çıktı Sivas.

Fenerbahçe'de ise kuşkusuz en büyük sürpriz, Carlos'un 11 başlamasıydı. Dizilişte Bilica-Önder göbeği, Gökhan ise sağı savunacaktı. Gökhan'ın önünde Kazım, Carlos'un önünde ise Santos vardı. Cristian Baroni-Emre ise stoperlerin önünde göründüler, oyunu kuran adam oldular. Güiza ve 5 metre arkasında Alex ile başladı maça Fenerbahçe. Ve o Alex, 8. dakikada sakatlandı.

Alex sakatlandığında, temennim Semih'in oyuna girmesiydi. Hazır değil diyenler olacaktır; fakat Daum eğer hazır olmasa 18'e almazdı bence. Semih-Güiza düzeninde geçen sene kazanan Güiza olmuştu. Tek forvete göre daha iyiydi. Fakat Daum, Deivid'i tercih etti ki eğer Deivid'i Alex'in yerinde tercih ederse, kaptanın olmadığı 1 aylık dönem sancılı olabilir bence. Ya 4-4-2, ya da Mehmet Topuz olmalı. Deivid bugün çok ağır kaldı.

İlk yarı tamamen kapanan Sivasspor, Ersen Martin'e sürekli havadan oynadılar. Kontraatak oynayacağı maçta, yine Agbetu yerine Ersen'i tercih eden, Musa'ya da şans vermeyen Bülent Uygun, bana göre yine sınıfta kaldı. 65'den sonra bu oyuncu girdi fakat, Fenerbahçe golü buldu 5 dakika sonra. İbrahim Şahin'de üst düzey bir oyuncu fakat bugün cezası nedeniyle forma giyemedi.

Daha sonra, tam beklediğim gerçekleşti. Biraz ofsayt kokan pozisyonda, Fenerbahçe Kazım ile buldu golü. Sonrası tam tahmin ettiğim gibi çorap söküğü misali geldi. Biraz daha açılan Sivasspor'u, önce Emre'nin ilginç, sonra Santos'un spektaküler golüyle 3-0 ile uğurladı. Esas olarak bakıldığında savunmada biraz aksaklık var fakat, bu sezon en büyük rakibi GS 3 gol yerken, Fenerbahçe gol görmedi kalesinde. Yine de Lugano takviyesi bence yerinde oldu.

Son bir paragraf maçı yorumlayacak olursak, pek fazla bir şey yok şablon adına. Daum, bir aylık dönemde kimi tercih edecek, en büyük merak konusu bu. Takım şu anda iyi gidiyor, bugün vasatı aşamadık ama yine de 3-0 gibi skorla galip geldik. Santos, ilk yarı takıma uydu ancak, ikinci yarı muhteşem oynadı. Attığı gol de gerçekten muhteşem. Bakalım, iyi günler bekliyor Fenerbahçe'yi. Sivas'ı ise Birmingham'dan aldıkları Bouazza (kesin yanlış oldu) iflah eder mi, bilinmez.

0 yorum: