Futbolun Sivri Dili: Mourinho


Jose Mourinho kuşkusuz şu an Dünya'nın en iyi antrenörlerinden bir tanesi. Porto'da kazandığı başarılar ( her ne kadar Benfica taraftarı olduğunu sağır sultan duysada), Chelsea'de kazandığı iki şampiyonluk, geçen sezon Inter ile mutlu sona ulaşması onu benim gözümde zirveye taşıdı.

Müzik, sinema, moda vs. her türlü konunun sivri dilli isimleri vardır. Bu isimler söyledikleriyle gündem yaratır, uzun tartışmalara neden olurlar. Futbolda bu isim kuşkusuz Jose Mourinho.

Rijkaard hakkında söylediklerini herkes hatırlıyor. Teknik direktörlerin başarısızlıklarını kendilerinde değil başka sebeplerde aramalarına dair açıklaması çok konuşulmuştu. İngiliz basınıyla yıldızları da hiçbir zaman barışmamıştı. Lippi'yle de son zamanlarda papaz oldular. Son olarak da Roma teknik patronu Luciano Spalletti ile bozuştu. İşte Mourinho'nun sözleri:

Geçmişi hatırlaması gerekiyor, eğer daha fazla çalışmış olsaydı, elindeki takımla her şeyi kazanabilirdi

Aslında bu yazıyı yazma sebebim sizlere şu soruyu yöneltmekti; size göre Mourinho'nun bu açıklamaları onu sempatik mi yoksa antipatik mi kılıyor? Söz sizde...

4 yorum:

calciosoccerfootball dedi ki...

her zaman yaptığı açıklamalarla basının ilgisini kendi üzerinde toplayan bi insan sayın mourinho . basın onunla o basınla uğraşırkne sessizce işini yapıyor . bi bakıma medya vb unsurlar onunla uğraşmaktan takıma dil uzatamıyorlar. geçtiğimiz senede mourinho'nun bu felsefesinin bir benzerini aslında mustafa denizli kısa bir süre beşiktaşta denemiş ve başarılı olmuştu...

Serapbenbuyrun dedi ki...

Bence Mourinho'nun sivri dilinin tek sebebi onun kendine olan güveni. Kendine güvenen insanlar genelde ukala ve şımarık olurlar. Bu Mourinho'da da var CR7'de de. Fakat ikisi siyahla beyaz gibiler. Mourinho'nun ukalalığı onun müthiş sevilmesine ve kendisine saygı duyulmasına sebep olurken, Ronaldo'nun ukalalığı başına bela oluyor. Karaktersiz, 5 para etmez adamın teki gibi yorumlar alıyor. Ama Mourinho için bu tabirleri kullanmıyor kimse belkide kullanamıyor :)

Özetle ben Mourinho'nun çok karizmatik bir teknik adam olduğunu düşünüyorum ki biz kendisini ailecek sevdiğimiz içinde bannerda yer verdik mesela. Fatih Terim'e değil, Rijkaard'a değil Mourinho'ya..

ps: Eğer okumak isterseniz tamda bu konu üzerine bir yazı yazmıştım. Ukalalık bile yakışıyor başlıklı :)

Unknown dedi ki...

sağır sultan duymus da ya bn duymamısım ya da siz duymamıssınız galiba.ben jose yi sporting taraftarı biliyorum ama...

aamet jr. dedi ki...

Kibirin yakıştığı tek insanoğlu.