TSL: Haftaya Bakış

Haftanın son, bir o kadar da ilginç maçında Fenerbahçe ile Denizlispor karşı karşıya geldi. Maçı Fenerbahçe, Daniel Güiza'nın attığı 2 gol ile 2-0 kazanarak liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Maçın skorundan çok elektrik kesintisi konuşuldu. Söz konusu kesinti nedeniyle maç yaklaşık 40 dakika oynanamadı ve o aradan sonra kalan bölüm tekrar oynandı.

Maç için söylenecek çok fazla bir şey yok aslında. Santradan sonra topu birçok kez yaptığı gibi ileri yollayan Fabio Bilica'nın pasında Santos kontrol etmeye çalışırken Alex'in pasını kontrol eden Güiza daha 1. dakikada Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiriyordu. Bu saatten sonra ilk yarının sonuna kadar Denizlispor, Fenerbahçe kalesine bir daha zor gitti.

İkinci yarı başında ise oyuna Giray'ı alarak dinamizm katan Erhan Altın, biraz da diriltiyordu takımını. Fakat sonrasında gelen elektrik kesintisi tüm futbol zevkimizi bitirmeye yetiyordu. 40 dakika beklentiden sonra başlayan maçta herhangi bir yorulma olmayacaktı kesinlikle. Bu nedenle Fenerbahçe değişikliklerini 75'den sonra kullandı. Selçuk, Deivid, Mehmet Topuz..

Maçın artık sonlarına girilirken Deivid, pasında Gökhan'ı topla buluşturdu ve onun da pasında Güiza Fenerbahçe'yi 2 farklı üstünlüğe taşıdı: 2-0. Bu saatten sonra bu maçın pek de bir analizi olmaz fakat Cristian ve Andre Santos yine çok da iyi değillerdi. Cristian'ın pozisyonu itibariyle fazla göze batmaması doğaldır, Santos kötü de olsa zaman zaman muhteşem işler yaptı, adam eksiltti.

Cristian Baroni ve Emre Belözoğlu, topu geriden alıp atak kurarken, savunmada ise iki stoperin önüne konuçlandılar. Bu da Fenerbahçe'nin alan daraltması demekti. Bir kelam daha edeceğim 11 tercihi ile ilgili. Şu durumda Kazım yine çok etkisizdi. Deivid bence onun yerine oynamalı fakat, bu da yabancı sorunu ile eş anlama geliyor. Yine de Deivid yedek güç olsa da bu takımın önemli parçalarından biri.


Gecenin bir diğer maçında ise Gaziantepspor ile Galatasaray karşı karşıya geldiler. Bizzat stadda bulundum. Maçın başında Arda'nın ortaya yaptığı koşuyu düzgün vuruş ile süslemesi Galatasaray'ı öne geçirdi. Topal'ın yokluğunda hiç de sırıtmayan Mustafa Sarp, takımı 2-0 öne geçirdi ve Beto ile bir şeyler yapmasını beklediğimiz Julio, skoru 2-1 yaptı.

Sonrasında Nonda-Tabata karşılıklı goller attılar ve Galatasaray sahadan 3-2 galip ayrıldı. Esas olarak bakıldığında Galatasaray fena bir futbol oynamadı. Orta üçlü Ayhan, Arda, Mustafa Sarp; ileri üçlü Baros, Keita ve Aydın Yılmaz'dan kuruluydu. Keita'nın yaşadığı talihsiz sakatlık onu biraz çekingen yaptı ve Baros da asisti dışında çok çok etkili olamayınca forvette iki değişiklik yaptı Rijkaard. Nonda ve Kewell oyuna girdiler.
Son bölümde Kewell-Aydın-Nonda üçlüsünden oluşan forvet hattı, Nonda ile de golü bulunca iyice rahatladı Galatasaray. Şu durumda Mustafa Sarp-Mehmet Topal-Elano Blumer-Arda Turan-Ayhan Akman-Barış Özbek ve iyileşip de dönerse Linderoth'a sahip Galatasaray. Bu orta saha oyunun iki yönünü de oynayan oyunculardan kurulu fakat bir takım oyuncular düz oyuncu. Fakat yine de kalburüstü bir orta sahaya sahipler.

Gecenin diğer maçlarında ise bu senenin sürpriz takımı olmasını beklediğim Bursaspor, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Zapo'yu Bursa'ya getiren Ertuğrul Sağlam, ondan verim alacak gibi. Diğer gol de Sercan'dan geldi. Bursaspor sezonu iyi açmış oldu bu galibiyetle. Diğer iki maçtan ise gol sesi çıkmadı. En iyi oyuncuları kadro dışında bulunan Manisa, Gençler'i yenemedi; gol çıkmadı maçtan. Bir başka golsüz maçta Gençler ile Kayseri arasında oynandı.

Cumartesi ise Trabzonspor, iki tane orta saha oyuncusunun ayağından bulduğu gollerle 4 Eylül'de Sivasspor'u 2-1 yendi. Broos, elindeki oyunculardan maksimum verim alıyor. Sergen'in çok çok beğendiği (!) Engin Baytar'ın yerine gelecek olan Drago Gabric iyi iş yapacaktır. Cumartesi'nin diğer maçlarında ise Ankaragücü, Diyarbakır ile yenişemedi. Maç, 2-2 sona erdi. Ankara ise deplasmandan 3 puanı Murat Tosun ile çıkardı.

Son şampiyonun maçında ise Beşiktaş, İBB ile yenişemedi. Fink ile öne geçtiler fakat, İbrahim Akın'ın göstere göstere attığı gole engel olamadılar. Sivok, Denizli'yi çileden çıkardı resmen. Bu iki stoperin uyumu göz kamaştırmadı Cuma gecesi. Nihat'ın daha çok çalışmaya ihtiyacı var, Nobre desen bana göre bitmiştir. Beşiktaş'a çok koşan, yaratıcı bir 10 numara gerek, Elano tarzı. O isim henüz belli değil fakat Yıldıray olursa para israfından başka bir şey olmaz.

0 yorum: