TRT Lig Maçlarını Şifresiz Verecek

BundesLiga'yı yeni sezonda ekranlarına taşıyacak olan TRT, bununla da kalmayıp; İspanya Basketbol Ligi'ni Yiğiter Uluğ ve Murat Murathanoğlu anlatımında evlere sunacaktı. Bugün edinilen bilgilere göre de Aralık ya da Ocak ayında yapılması planlanan ihalede TRT, Turkcell Super Lig maçlarına da katılacak. Maçlar şifreli ya da herhangi bir para karşılığı olmayacak. TRT, maçları ücretsiz olarak yayınlayacak.

Eğer TRT, ihaleyi kazanırsa; bir başka uygulama daha bizleri bekliyor. Gaziantep'te oturan birisi, Gaziantepspor'un maçını izleyebilecek. Diyarbakır'da oturansa Diyarbakırspor'un. Fakat Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor maçları, tüm şehirlerden izlenebilecek. İlk uygulama değişik olmuş gibi. TRT'nin tüm maçları verebilmesi için iyi spikerler eklemesi gerek kadroya. Ki bana kalırsa Fransa'da olduğu gibi tüm maçlar verilmeli. Bakalım, bekliyoruz; TRT'ye destek veriyoruz.

2 yorum:

Ernest J. Garnest dedi ki...

Trt böyle bi işe kalkışırsa verilmesi gereken para vergi olarak bize geri dönecek ondan bence bu pek hayırlı bi hareket değil aslında

Thai dedi ki...

ilginç bir haber gözükse de mantıksız gözüküyor. başta ihaleye girecek parayı nasıl karşılayacak. sırf reyting için bu para ödenmez. büyük ihtimalle maçlarda ekranın her tarafını reklamlarla doldurarak yayınlayacaklardır. Vergiden felan bütçe ayrılır, ya da en basitinden elektrik faturalarına zam yapılır.
Maçların bölgesel yayınlanması da saçmalıktan başka şey değil. Misal Diyarbakırspor'un maçlarını izleyecekler sadece o bölgede oturanlarla sınırlı olacak. 4 büyüklerin maçları dışında nerede oturuyorsan o bölgenin takımının maçını izlemek zorundasın.
bir kaç sezon önce haftada 1 maç trtden veriliyordu. sonradan bunun ne kadar yanlış olduğu görüldü. Zaten maça zar zor giden taraftarlar şifresiz yayından sonra iyice evlerine kapandı. Hatta o sezon oynanan Konyaspor-Trabzonspor maçı trt yayınladığı için 800 civarında biletli seyirci tarafından izlenmişti.