Tottenham 2-1 Liverpool

İki gün boyunca lise kayıt işleriyle uğraştık, bilgisayara girmeye pek vaktim olmadı. Arta kalan zamanlarda ise Cumartesi-Pazar'ı Premier Lig maçlarını izledim. Blog, maalesef 2 gün kapalı kaldı. Gerçekten özletmiş kendini Premier Lig.

Bugünkü maç öncesi ise Gerrard ve Carragher şüpheliydi; Benitez bu ikiliyi sürdü sahaya. Carragher-Skrtel-Insua-Johnson 4'lüsü ile başladı maça Liverpool. Önlerinde Lucas-Masch, onların 10-15 adım önlerinde ise Gerrard başladı. Gerrard'ın solunda Babel, sağında ise Mr. Duracell vardı.

Spurs ise Redknapp'le iyi bir hava yakalamışa benziyordu. 10 gün önce kadroya katılan Bassong, Dawson-Woodgate'in yokluğunda King ile göbeği oluşturdu. Hırvat Corluka ve Kamerunlu Ekotto Spurs'un bekleri olurken, sol açıktan çok içe dönük oynayan Luka Modric'li orta sahada Palacios ve Huddlestone'ın sağında ise Lennon vardı. Defoe ve Keane ise forvet hattını oluşturuyordu Spurs'ün.

Maçın başından 30. dakikaya kadar, sert bir maç izledik. Keza Skrtel ve Carragher'ın çarpıştığı pozisyon gerçekten çok şanssızdı Liverpool adına. Skrtel 70 dakika dayanabildi, Ayala yerine dahil oldu. Liverpool'da Gerrard'ın Hollanda önünde oynamasına engel olan sakatlığı kaptanı yine engelledi, çok da istediği oyunu sergileyemedi. Lucas ve Masch ise göze batmadılar. Ellerinden geleni yaptılar.

30. dakikadan sonra kaleye daha çok giden Spurs, ondan önce Keane ile iki pozisyondan sonuç alamadı. Daha sonrasında Huddlestone'un vuruşunu takriben topa sertçe vuran Kamerunlu Essou-Ekotto, takımını 1-0 öne geçirdi. Spurs, ekstra bir gol buldu fakat bu golü birçoğuna göre hakkettiler. Çünkü gole kadar Liverpool rakip kalede kendini pek de olsa gösteremedi maalesef. Bu da Spurs'ün işine yaramıştı.

Babel ve Kuyt hiçbir katkı veremedi ilk yarı boyunca. %60'ı ile oynayan Steven Gerrard'a gününde olmayan bir Torres eklenince, Liverpool ilk yarı pek atak fırsatı yakalayamadı. İkinci yarı ile beraber, daha çok rakip kalede gözükmeye başladılar ve nitekim Glen Johnson, kendi yarattığı pozisyonda rakip ceza sahası içinde çizgiye kadar indi ve Gomes onu düşürdü. Kazanılan penaltıyı kaptan, kaleyi ortalayarak ağlara yolladı ve Liverpool 1-1 yaptı.

Golden sonra, Liverpool rahatladı derken Bassong, skoru 2-1'e getirdi. Daha 10 gün önce kadroya katılan Fransız, kafa ile topu ağlara yolladığında Liverpool'un golünün üzerinden yalnızca üç dakika geçmişti. Defansta iki stoper ciddi ciddi sakatlardı. Insua, Lennon yüzünden zaten hücumda pek gözükmedi ve Babel de kötü olunca sol hiç çalışmadı. Glen Johnson çok sağlam bir performans gösterdi.

Golden sonra nihayet beklediğimiz hamle geldi. Benayoun bana göre gecikmeli girdi oyuna. Keza girer girmez oyuna bir hareketlilik getirdi derken 10 numaralı forması ile Voronin girerken Crouch ile boğuşmaktan hal kalmayan Skrtel, yerini Carragher'a bırakıyordu. Süre gelen oyunda gol bulamadık, penaltı var mıydı yok muydu bilmem ama, bildiğim şey Liverpool, şampiyonluk kazanacak seviyede değil maalesef. Ha belki Aquilani biraz daha hücuma dönük oynayacak, Lucas ve Masch gibi çakılı kalmayacak ama, bugün takım pek gününde değildi.

Spurs ise bu sezon ilk 6'yı fazlasıyla zorlayacaktır. Redknapp takıma bir uyum getirmiş, özellikle Modric-Lennon oldukça etkili oldular. Keza Palacios ve Huddlestone iyi bir uyum yakalamışa benziyor. Forvette ise Defoe, ağır Liverpool defansı önünde, çok fena iş yapmadı. Genel olarak; mücadelesi yerinde tam bir EPL maçı izledik. Hayırlı olsun..

2 yorum:

lancashire dedi ki...

emre forvet sart bu macta goruldu. gerrard yeni mevkisinde cok gol atarda torres'e iyi bir partner sart. voronin deme ceker vururum seni :) el zhar'ın da fizigi zayıf

Emre dedi ki...

El Zhar'dan bu sene bir cacık olmaz. Voronin, uygun fiyata gitsin derim. E kulüp ağzına kadar borçta. Esas olarak bir oyuncu var; hazırlık maçlarında parlayan. Nemeth. Genç Macarı, Benitez kullanmadı. Ayrıca Daniel Pacheco da çok yetenekli fakat, olmaz daha bir şey. İşte o isim, ucuz, Tuncay Şanlı!