Yeni Sezon Öncesi EPL: Liverpool

EPL bildiğiniz gibi bu hafta sonu başlayacak. 38 maçlık maratonda yine 4 takım şampiyonluğun favorisi iken, Manchester City'de bu dörtlünün arasına girmeye çalışacak. Ben de bugün 2, yarın 3 yazı yazarak bu beşliyi değerlendirmek istiyorum. Duruma göre, bir 6. takım daha süzgecimden geçebilir. İlk sırayı gönlümü Fenerbahçe ile kaptırdığım Liverpool'a bırakacağım.

Son sezonu 2. sırada bitirdi Liverpool. Fakat derbi maçlarda çok iyiydi. ManU ve Chelsea'yi ikişer kez yenme başarısı gösterdi. Bunun dışında kronikleşen Anfield'daki 0-0'lık sonuçlar, Liverpool'un sezonu şampiyon olarak tamamlayamamasındaki en büyük etkendi kuşkusuz. Rotasyon adına Benitez geçen sezon sınıfı geçti. FA-Carling-CL-EPL dörtlüsünde oyuncuları ekonomik kullanmayı başardı.

Geçen sezon en çok göze çarpan ise, Torres'in yine sakatlıklarla boğuşmasıyla beraber, Arbeloa'nın formuydu. O Arbeloa, bence değerinin çok çok çok altında, Real Madrid takımının yolunu tuttu. Arbeloa'nın formunun artmasında şüphesiz, Dirk Kuyt'un büyük etkisi vardı. Sağda tamamlayıcı forvet olarak çıktığı maçlarda görevini eksiksiz yerine getirdi Kuyt. Arbeloa'da iyi olunca sağ kanat iyi işledi.
Sağ bekte Arbeloa'nın Real'e transferinden önce, Liverpool Glen Johnson ile anlaşmıştı. Chelsea'de tutunamadıktan sonra Porsmouth ile iyi işler yapmıştı. Johnson, bu performansıyla Capello'nun takımının değişmezlerinden oldu. Liverpool, oyuncunun eski takımı ile girdiği mücadeleyi kazandı ve Glen Johnson'u yaklaşık 20 milyon euroya transfer etti. Sağ bekteki soruna çözüm olmasını bekliyoruz kendisinden bu yıl.

Takımın stoper rotasyonunda ise emektar Sami Hyppia Leverkusen'e transfer oldu. Hyppia, zaten forma alamıyordu. Skrtel, Agger ve Carragher'dan sonra takımda 4. stoper konumuna düşen Finli oyuncu, Anfield'a oynadığı yıllar boyunca vereceğinin en iyisini verdi ve performansına yakışır bir sonla iki yıl formasını giyeceği Leverkusen yolunu tuttu.
Sol bek rotasyonunda ise, Andrea Dossena çok da göz doldurmadı. Napoli veya Juve'nin onunla ilgilendiği konuşuluyor. Genellikle orada Aurelio oynadı, hiç de sırıtmadı. Dossena eğer giderse, o noktada Emilliano Insua var ki çok yetenekli bir oyuncu. Onun da rotasyon maçlarında önü açılacaktır. Bonservisi 8-9 milyon euro civarında.

Geçen sezon Mascherano ile birlikte takımın dinamolarındandı Xabi Alonso. Perez, ona dadandı ve Arbeloa'dan sonra onu da Liverpool'dan kopardı. 35 milyon euro çok iyi bir fiyat. Liverpool'un mali sorunları nedeniyle bu sezon zaten transfer bütçesi ayrılamamıştı doğru düzgün. Benitez de oraya boşluk doldurmaca yaptı ve Roma'dan Alberto Aquilani'yi getirdi. İtalya da başarılı bir görüntü çizdi. İstikrarlı olursa Xabi'den çok da kötü bir isim değil.


Gerrard, Mascherano ve Aquilani'den sonra, takımın orta saha rotasyonunda Brezilyalı Lucas ve yeni Gerrard olmasını beklediğimiz, geçen yıl CL'deki Real Madrid maçında oyuna giren Jay Spearing var. Orta sahada sol kanatta ise Benayoun çok formdaydı. Keza Albert Riera da var. Babel hem orayı hem de forvet pozisyonunu dolduracak bir isim. Aslında benim oynamasını istediğim bir isim ama Benitez ona pek sıcak bakmıyor.


Forvette ise, geçen sezon üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiren Dirk Kuyt'tan yine o performansı bekliyoruz. Voronin de geri dönüş yaptı. Keza Kristian Nemeth'de Macar futbolunun son bombası. Voronin-Nemeth-N'gog-Torres-Kuyt-Babel gibi hücumcular var. Bu durumda takımın gol yollarında sıkıntı çekmeyeceği bir sır değil.


Toparlamak gerekirse, ManU'nun iki yıldızını kaybettiği, Chelsea'nin kadrosunu koruduğu bir ortamda Liverpool için şampiyonluk uzak değil. Umarız, bu hasrete son verilir. Gerrard da tonlarca emeği olduğu kulüpte şampiyonluk kupasını eline alır.


Benim Kafamdaki Kadro;


GK: Pepe Reina
DR: Glen Johnson
DC: Carragher
DC: Agger
DL: Aurelio
LWM: Benayoun (Babel, Riera)
RWM: Kuyt
RCM: Aquilani
CM: Gerrard
LCM: Masch
ST: Torres

4 yorum:

lancashire dedi ki...

arbeloa'nın gidisi kotu oldu.

Emre dedi ki...

Evet, gerekirse sol bekte de oynayabilen bir oyuncuydu. 14-15 ler dolaşıyorduı fakat 4 e gitti..

Reds dedi ki...

Geçen sene aslında iyi top oynasa da ben pek beğenmyorum Arbeloa'yı.. Sol kanatta da Insua umarım daha fazla şans bulur. Geleceğin en iyi solbeklerinden bu eleman...

@pi dedi ki...

Bana göre Liverpoolun şampiyon olması için geçmesi gereken bir sınır var. Yıllardır o sınırda dolasmalarına ragmen bir türlü ötesine gecemediler. Kadroya baktıgımız zaman oyuncuları iyi ama Premier Ligde şampiyon olabilecek kadar degil. Mesela su mevcut kadroya Torresi sagdan destekleyecek iyi bir oyuncu alabilseler takım bir kademe daha yukarı cıkacak. Böylelikle yedege düsen Kuyt ile klube de cok güclenmiş olacak. Ama bu patronlarla bu iş zor tabii.