Fenerbahçe ve Eksikleri


Eveeet geldik yazımızın 2. kısmına. Fanatik bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'ye reçete sunacağım için çok heyecanlıyım, o kadar heyecanlıyım ki saçmalıyorum böyle işte. Neyse efendim ne olacak sanki şurada fmci mantığıyla yazı yazıyoruz deşarj oluyoruz çoşuyoruz falan işte. Fenerbahçe zaten bildiğiniz gibi çok fazla takımdaşlığın olmadığı bir klüp, yani motivatör hoca da olsa uyuyan hoca da olsa farketmiyor, fakat başkanları çok otoriter. Aragones mayasının tutmayışının 2 önemli nedeni var birincisi Brezilyalılar için mükemmel bir idol olan, adeta Pele kadar taptıkları bir çalıştırıcı yoktan yere gitti ki takımın o yarısı Brezilyalı olduğu için çok etkiledi bu takımı. 2.si ise biraz Fm diliyle anlatmam gerek bu sendromu, forumlarda falan iş yapan taktikler vardır herkes çok memnundur bu taktiklerden ancak belirli oyuncu profillerine göre yapılmıştır. Örneğin hızlı defans gerektiren taktiği Metzelder'le falan denerseniz Real bile olsanız madara olursunuz, neyse geçelim sizde indirirsiniz bi hevesle ve takımınıza koyarsınız. Burda çift yönlü oyuncu ister sizden bakarsınız yoktur, Alex'i koyayım dersiniz; savaşan mücadele eden bir ön libero ister sizde o da yoktur Selçuk'la idare edeyim dersiniz en sonunda da kötü sonuçlar alıp taktiğe lanet okursunuz fakat sorun taktikte değildir taktiğe uymayan oyuncudadır. Aziz Yıldırım'da aynı böyle yaptı, beğendiği taktiği indirdi pardon getirdi ve öyle oynamak istedi. Fakat Uğur'un Xavi, Alex'in İniesta olmadığını bilemedi, buna uygun oyuncuları da aldıramadı yönetime.

Fenerbahçe zaten oyuncu bazında belirli bir klüp yani çeşitliliği olan oyuncu sayısı çok az, Aragones ise akışkan olmayan kendi bildiği doğrudan şaşmayan bir adam. Öncelikle bunu görüp Sayın Yıldırım'dan ortasaha isteyecekti. Barış-Ayhan-Mehmet Topal-Ernst-Selçuk İnan ve hatta Cisse bile çok çok işine yarardı dedemizin fakat bu şekilde bir orta saha rotasyonu yoktu Fenerbahçe'de. Eldeki malzemeye göre taktikte çizemedi Fenerbahçe'ye, şablona en uyan isim Emre Belözoğlu oldu ki o da sakatlıktır cezalardır derken yarım oynayabildi. Bence Aziz Yıldırım'ın yapması gereken şey Galatasaray'daki ile aynı, yeniçeri ocağı vol.2 olan Brezilya ocağını yavaşça temizlemek. Yapılması gereken ilk adım yapılamadı Deivid zamlı şekilde imzaladı. Tamam iyi şut atan bir isim fakat sisteme uyan bir oyuncu değil ki o. Alex mesela kademeli olarak kesilmeli takımdan, daha mücadeleci isimlerle doldurulmalı bu kadro.

Kalede volkan mesela, herkesin imrendiği bir kaleci ancak verimliliği yok fakat yinede ben sevmesemde nefret etsemde kalede duracak tek isim o şu anda, sağ bek olarak baktığımızda Türkiye'nin en iyisi zaten Gökhan, sol tarafta Roberto Carlos çok fazla bence lükstende öte kaçıyor tamam ismi var fakat posadan da öte bir şekilde şu anda. Fenerbahçe kaç kat daha iyisini getirebilir bu ülkeye ah bi vizyonumuz olsa. Stoper olarak Lugano giderse işleri zor ancak ben Fenerbahçe içinde diyorum Sskandinav ya da Doğu Avrupa kökenli oyuncu gelsin diye.

Ön libero olarak batmış konumdalar, 2 yabancı var ki evlere şenlik bir şekilde ikisini toplasan bir oyuncu etmez o bölgede işte paraya kıyılıp alınacak kilit isimlerden biri buraya olacak. Arjantin kökenli olursa daha bir güzel olur hatta neyse orta saha için mutlaka ya bir ön libero ya da emrenin yanına 2.bir çift yönlü isim konmalı hatta Fransa'ya bakılmalı bu sefer, o oyuncuları alabilecek parasal güç var çünkü Fenerbahçe'de isimde var hatta Psg alıyorsa Sesegnon gibi bir ismi Fener hayli hayli alır. Alex'inde kalacağını ön görürsek ve tek forvet oynatacaksak Aragones'in sistemine göre bir ortasaha daha lazım ancak Uğur götürebilir bu görevi akıllı olursa çünkü hayli yetenekli bir isim, Yusuf'a bakmalı bence biraz çünkü git gide ona benziyor.

Forvet için garibim Guiza kalsın Sercan alınsın Semih'te Avrupa semalarına doğru yol alsın klübe para kazandırıp, türk futbolunun böyle mükemmel forvetleri kazanmaya ihtiyacı var çünkü. Alıncak oyunculara gelirsek stoper, ön libero-orta saha. İsim önerilerim ise Murat Ceylan-Sivaslı Sezer-Mehmet Topuz-Antepli İsmail-ve en önemli isim Sercan. Harcamayacaklarsa alsınlar bi zahmet İlhan'ı da gördük 2. ligde zor oynar artık. Neyse eğer böyle bir kurgulama ile 1 sezon daha sabrederlerse çok büyük başarılar görecekler, istikrar çok önemli istikrarın olduğu yerde başarı da vardır. Fatih Terim'in ilk döneminden tutalım, Bülent Uygun'a falan bakalım hep istikrar görürüz. Aragones bile kaç senelik çaba sonucu kazanmıştı Avrupa şampiyonluğunu. Neyse umarım başarabilmişimdir bu işi yorumlayın bakalım fenerliler nasıl yapmışsım sizin kadroyu, yarının konusu beşiktaş yazarı Mustafa...

dr.anıl kubilaydan sevgilerle...

0 yorum: