Bu Oynattığın Şeye Futbol Mu Diyorsun Dostum: 2-0


Şimdi hiç Premier Ligde oynanan futbolsa geyiklerine giresim yok, adamların ligden düşmemeye oynayan takımı bile 5 milyon paund verip adam alırken bizim ligde o paraya takım kurulması aradaki farkı sağlayan en önemli sebep bence, hayır bence bu da bir kısır döngü...Adamlar her maç full çekiyorlar, reklam gelirleri epeyce var, tv geliri olarakta baya bir para atıyorlar cukkaya. Ne alakası var diceksiniz tabi bunun şimdiki anlatacaklarımla.

Az önce Galatasaray maçını izledim, sakin kafa falan dinlemeden vurayım dedim şu klavyenin tuşlarına. Aman Tanrım o ne kötü futbol, o ne isteksizlik...Sene başı Hıncal vari konuşup 2 takım çıkarsak 2side şampiyonluğa oynar dediğimiz takım 2 pas yapamıyor, suçlu ise Bülent Korkmaz;asıl suçlu kim?YÖNETİM.

Skibbe kendi içinde iyi bir öğretmendi, gayet başarılı bir 2.adamdı fakat otorite boşluğu epeyce fazlaydı, yanında karizmatik bir lider olsaydı eminim şimdi hala Kadıköy şarkıları söylüyor olurduk. Sistem gayet iyiydi fakat elinde o değerde futbolcular yoktu, neyse bırakalım herşeyi maça geçelim. Bülent bir kere takım yönetmeyi bilmiyor, Hasan gel sen oyna baba, hadi Ümit koçum, Sabrim benim, Ardama bak zihniyetiyle takım yönetilmez. Volkan oyuna girince aha dedim 0-0'ı tutmaya çalışacak galiba bu seferde fakat onu bile yapamadı takım. Hayır hedef denen şey kalmamış oynatsana şu gençleri, koy Serkan'ı sağa, Alparslan'ı sola oynasınlar hele bir süre, tek maça göre yargılamamak lazım. Hem yenilince medya önüne atacağın yemler olur öyle değil mi Bülent.

Takıma adam akıllı hücum seti hazırlatmamışsın be kaptan, nasıl gol atıcaksın ki,her hafta Baros röveşata atamaz ya da rakibin kalecisi yanlış degaj dikmez haksızmıyım. Lucescu da defans yaptırıyodu ama onun takımı gayette güzel kontraya çıkıyordu, senin oyuncuların onu bile yapamıyorlar, suç onlarda mı yine hayır. Lincoln'ü onlar küstürmedi çünkü, Skibbe'nin hücum futbolunu onlar bitirmedi çünkü, ulen menejerlik oyununda bile hücum yaptırdığın takımı aniden aşırı defansif taktik yaparsan bocalıyor kaldı ki bunlar Türk oyuncular kafaları çabuk karışan, lüks araba sevdalısı adamlar, bu kadar değişikliği kaldıramazlar tabi.

Tüm maç kargaşa şeklinde geçti, 2-3 tehlikeli pozisyon vardı Baros&Yaser saolsun harcayıverdiler onlarıda. Yaser ne rahat adamdır ya insan bi geçmişini düşünür, geleceğini kurtarabilirdi bu maçla ama o kolay olanı seçti. Anadoludan takım beğensin şimdi zamanında ondan daha yetenekli olan ne isimler tekrardan Anadolu'ya döndüler. Bülent Korkmaz'ın yapacağı iş neydi, oyun planını bozmadan otorite kuracaktı, hani bir maket yaparsınız da en önemli kısmında babanıza devredersiniz bozulmasın o daha dikkatli yapsın diye bu da bir bakıma öyleydi. 1000 parça maketin 999.parçasında bozdu maketi Bülent. Cidden şu maç hakkında yazılacak hiçbirşey yok, tek Semih yazılabilir o kadar, nerelerdeydin Bülent Hoca nerelerdeydin Hamburg maçında Kewell'ı stopere koyup bu çocuğu başlatmazken. Neyse ilk yazımı da böyle bitireyim bari bitirişi olmasın, ileriki yazılarda daha da irdeleriz, beni eskiden bilenler ne kadar üşengeç olduğumu da bilirler o yüzden resmi de sonra eklemeyi düşünüyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

"Volkan oyuna girince aha dedim 0-0'ı tutmaya çalışacak galiba..."
Maçı televizyondan uyuklayarak seyrederken bu değişiklikle gözlerim faltaşı gibi açıldı. Tam tamına aynı şeyi düşündüğüm için. BK yolun apaçık olsun Galatasaraydan uzaklara doğru yiğidim!!!