Win or Go Home


7. maçlar öncesi iki seride de durum karışık. Orlando, her ne kadar 6. maçı kazanmış olsa da, Howard'ın açıklamalarından sonra biraz takım benliğini kaybetmiş gibi. Aynı şekilde diğer tarafta da Lakers adına soru işaretleri hava uçuşurken, Houston'da adeta bahar havası hakim. Bu 4 takımdan ikisi yarın gece 08-09 sezonunu kapatacaklar ve bu iki kritik maç öncesi şimdiye kadar gelinen noktaya bir göz atmak lazım.
Doğu Konferansı'ndan başlarsak, seri boyunca sahada varlıkla yokluk arasında gezinen bir Orlando ve Hidayet, öbür tarafta da eksiklerine rağmen canla başla boğuşan bir Boston vardı. Bazı maçlarda bu görüntü tam tersine dönmüş olsa da, Magic'in sahada playoff seviyesinde mücadele ettiğini, işin hustle tarafına katkıda bulunduğunu söylemek zor. O mücadeleyi göstermiş olsalar, şu anda belki de Cavs-Orlando serisi ne olur diye konuşuyor olabilirdik. Özellikle yaklaşık 10 sayıdan 4. çeyrekte verdikleri bir 5. maç ve 20 küsür sayıdan Boston'ın dönüşüne izin verdikleri bir ilk maç var ki Orlando hakkında neden bu kadar negatif düşündüğümü örnekleriyle sahaya yansıttılar adeta.

Boston cephesinde, beklenmedik oyuncuların beklenmedik katkıları bu seride önemli bir nokta oldu. Marbury ve Big Baby sayesinde 2 maç kazandılar ve Garnett'in olmadığı, Bulls serisinin eli sıcak şutörü Ray Allen'ın sadece bedenen sahada olduğu bu seride 3-3'le işi Banknorth Garden'a bırakmayı başardılar.
Tüm bunları göz önüne alırsak, son maçta Boston'ın seyirci ve tecrübe farkıyla maçı kazanacağını ve Cavs'in rakibi olacağını düşünüyorum. Tabii bu iki takımdan hangisi gelirse gelsin, şu durumdaki Cavs'ten 2 maç almalarının bile mucize olacağını not düşmek gerek.


Diğer yanda Los Angeles'taki son maça gelecek olursak, Lakers'ın probleminin de Magic hakkında söylediklerimden farklı olduğunu düşünmüyorum. Bynum'ın Greg Oden'a taş çıkartması, Kobe ve Gasol hariç diğer bütün yan parçaların sahada işlerini yap(a)maması, Phil Jackson'ın bu seriyi erken bitirip daha az yıpranarak Batı Finali'ne çıkma hesaplarına büyük bir taş koydu ki son duruma bakacak olursak o Finali görmelerinin de garanti olduğunu söylemek, Houston'ın şu ana kadar verdiği onur mücadelesine haksızlık olur. 
Houston tarafındaysa morallerin yerinde olduğunu söylemek gerek.Bu seride T-Mac'in olmadığı 6 maçtan 3ünü, hem T-Mac hem Yao'nun olmadığı 3 maçtan 2sini kazandılar ve özellikle 3.maçtan sonra herkesin beklediği rahat Lakers galibiyetlerine izin vermediler. Kaybettikleri maçı 40 sayıyla kaybettiler, sahada olumlu hiçbirşey gösteremediler ancak 6. maçta bu 40 sayılık hezimetin ardından kazanmaları, herkeste olduğu gibi bende de bir şok etkisi yarattı. Ancak bu noktanın onlar için sezonun sonu olacağını düşünüyorum, seri boyunca müthiş bir çaba ortaya koymuş olsalar da, Lakers kendi sahasında 7. maçı vermez, Big Phil de bu maçta takımın üzerindeki ölü toprağını kaldırmayı başaracaktır. Özellikle "size" olarak iyice küçülen Houston pota altına karşı Bynum'ın skor tehdidine çok ihtiyaçları var ve Bynum'ı şu anda içinde olduğu psikolojik hezeyandan çıkaracak iki üç koç varsa, bunlardan biri hatta birincisi Phil Jackson'dır.

Son olarak da TV programını verip yazıyı bitirelim.

17 Mayıs Pazar 22.30
Los Angeles Lakers - Houston Rockets NTVSPOR
18 Mayıs Pazartesi 03.00
Boston Celtics - Orlando Magic NTV

by sannti

2 yorum:

Mustafa dedi ki...

guzel olmus savas yazı eline saglık. denver, hustın kadar ii savunma yapmıyor bana gore. eger hustın'ı elersek karsımıza denver gelecek ve zorlanacagımızı sanmıorum ama yine 7 macık bi seri bizi bekler. billups oraya bambaska bi etki yaptı. andersen ve a.carter gibi de ekstra perfomans gosteren adamlar var. bizimkilerin sahı solu belli olmuyor. 40 fark attıktn snora donup 15 sayı fark yiyebiln bi ekip. senin blazers'lı oldugunu bildigim icin bu seride bizim cıkmamızı istediginide tahmin ediyorum :

Adsız dedi ki...

lakersın çok dengesiz bi takım olduğunu sene başından bu yana gorduk. ha bu demek degildir 40 sayı atıp sonra 15 sayı fark yiyecegini. ne olursa olsun lakers bu seriyi gecer. orlando da celtics i eler. cleveland orlando serisindn geleni eler. denverde lakers serisinden geleni eler. cavs sampyon olur