Ada'nın Önemli Transferleri


10. Rio Ferdinand: Leeds – Manchester United: Leeds United’ın Premier Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiği yılların ardından eski günlerine dönmekte zorlanan takım dağılmaya başlamıştı. Bunu da taraftarlar tepkiyle karşılamıştı. Finansal durumu da göz önüne aldığımızda Rio Ferdinand için yapılan 34 milyon Euro’luk teklif reddedilmeyecek kadar iyiydi.

9. Lee Clark: Sunderland – Newcastle: 1997-98 sezonu öncesinde Newcastle United’dan Sunderland’e transfer olan Lee Clark, 1999 yılında 105 puan toplayarak kırmızı beyazlıların Premier Lig’e yükselmesine katkıda bulunan isimler arasında yer aldı. O sene Newcastle ile Manchester United arasında oynanan FA Kupası final maçında görüntülenen Clark, Sunderland formasını bir daha giyemedi.

8. Nicky Barmby: Everton - Liverpool: 1996 yılında rekor bir ücrete Middlesbrough’dan Everton’a transfer olan Barmby, Everton’da 3,5 sene kaldı. 1959 yılında Dave Hickson’ın ardından Everton’ın Liverpool’a sattığı ilk oyuncu oldu. 2000-01 sezonunda başarılı bir dönem geçiren Barmby, toplam on gol atarken, eski takımı Everton’a da gol attı.

7. Denis Law: Manchester United – Manchester City: 1962-1973 yılları arasında Manchester United forması giyen Denis Law, 1973-74 sezonunda Manchester City’de oynadı. Eski kulübünün küme düşmesine sebep olan golü atan Law, golü attıktan sonra sevinmedi.

6. Wayne Rooney: Everton – Manchester United: 2004 senesinde Everton’dan Manchester United’a 28 milyon euro’ya transfer olan Rooney, Everton altyapısında yetişmişti. Wayne Rooney, İki takımın karşılaştığı mücadelelerde taraftarlarının tepkisini alıyor.

5. Ashley Cole/William Gallas: Arsenal – Chelsea: Ashley Cole, Arsenal’in kendisine önerdiği yeni kontratı duyunca çok sinirlenmiş, az bulmuştu. Chelsea’de bu şansı kaçırmak istemedi ve Cole ile anlaşmaya vardı. Gallas da bu dönemde Arsenal’e transfer oldu.

4. Andy Cole: Newcastle United – Manchester United: Kevin Keegan 8.2 milyon euro’ya Cole’u United’a satınca büyük tepkiler almaya başladı. Newcastle United kariyerinde 70 maçta 55 gol atan oyuncuyu satması hakkında Keegan, taraftarların kendisine güvenmesini istedi. Cole ilk sezonunda zorlansa da daha sonra 5 lig şampiyonluğu, 2 FA Kupası, Lig Kupası ve Şampiyonlar Ligi kazandı.

3. Eric Cantona: Leeds - Manchester United: Leeds United’da forma giyen Cantona, Sir Alex Ferguson’un kendisini transfer etmesiyle Manchester United’ın önemli bir parçası oldu.

2. Sol Campbell: Tottenham – Arsenal: Tottenham’ın altyapısında yetişen Campbell, ilerleyen yıllarda takımın en iyi oyuncu olurken taraftarında sevgilisi oldu. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek isteyen oyuncu Arsenal’e transfer oldu. Bu olay Spurs taraftarının sevgisini nefrete çevirdi.

1 numara sizden olsun :) bekliyorum yorumları...bu listeyi internetspordan aldım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

1 numara olmasa da listede olabilir.

theo walcott(sunderland-arsenal)