Şampiyon Beşiktaş :) 4-2


Maç öncesinde avantajlı tarafın biz olduğunu söylemiştim. Erken gelen gol bizim adımıza iyi oldu gibi göründü ama bence olmadı. Golden sonra Fenerbahçe daha bi atak oynadı ve bu sene kocamız olarak kabullendiğimi Güiza ile skoru eşitlediler. İlk yarının son düdüğü çalana kadarda takır takır oynadılar. Devre arasında Aragones bir şeyi unutmuştu o da Beşiktaş'ın ikinci yarı çılgınlığı. Buna göre bir önlem alamayınca Tello, Holosko, Bobo, Yusuf, Ernst gibi adamlarımız çok iyi iş çıkardılar ve sonuca gittiler.


Beşiktaşımızın ilk golü Volkan Babacan'ın büyük hatası sayesinde geldi. Böyle kritik bir maçta böyle aptalca bi hata yaparsan zor forma şansı bulursun Volkan efendi bizden söylemesi. Zeminin kaygan olduğu belli o zaman ona göre bir krampon verselerdi Volkan'a. Fenerbahçe atakları sıklaşmaya başladı ve Güiza affetmedi 27. dakikada. İkinci yarıda bu kez üstünlüğü Bobo'nun müthiş golüyle ile ele geçirdik. Fabian Ernst üç kişiyle girdiği top kapma mücadelesinden galip çıktı ve zor pozisyonda topu Bobo'ya aktardı. Kaleyi cepheden gören Bobo yaklaşık 25-26 metreden çok sert bir şut çıkardı ve topu ağlara gönderdi, 2-1. Luis Aragones'in yine stoperde görev verdiği Gökhan Gönül, takımının yediği üçüncü golde büyük bir hata yaptı. Gökhan topu auta çıkması için beklerken, Yusuf Şimşek baskı yaptı ve topu kaptı, sol kanattan ceza sahasına girdi, yerden yaptığı orta savunmaya çarpıp havalandı. Havalanan topa Bobo iyi yükseldi ve kafayı vurdu, takımının üçüncü, kendisinin ikinci golünü attı ve 3-1. Fenerbahçe savunması fark ikiye çıkınca daha fazla risk almaya başladı. 80.dakikada gelişen hızlı Beşiktaş atağında, Holosko, Bobo ile duvar pasına girdi. Slovak oyuncu ceza sahası içine iyi hareketlendi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve 4-1. Son dakikada Fenerbahçe bir penaltı kullandı ve maç 4-2 bitti. Onada penaltı demeye bin şahit ister.


Bana göre finale yakışan bir mücadele oldu. İki takımıda tebrik ediyorum. Teknik analize girmek isterdim ama birazdan şampiyonluk turuna çıkacağımdan bu işi belki sonra yaparım. Özellikle Yusuf ile Ernst'te ayrı parantez açmak gerekti. Nobre'yi de uzun zaman sonra görmek bizi sevindirdi. Bu seneyi çifte kupa ile kapatacağız allahın izniyle. Semih girerken bi eyvah çektik ama hatta Güiza daha fazla etkili olur diye bende düşünmüştüm ama Güiza kendini serdi. Semih'in oyuna girmesi bize yaradı. Alex, Uğur Boral ve Lugano gibi adamların bu maçta oynaması beni bi nebzede olsa korkutmuştu ama sonuç olarak kupayı aldık, sıra kafaları çekmede...

0 yorum: