Serena En İyiymiş

Efendim bu insan azmanı hanfendi kendini dünyanın en iyisi zannediyormuş, fotograf koyup hiç kirlilik yaratmak istemiyorum Tyra Banks gibi esmerlere ayıp etmiş oluruz Serena'yı koyarsak. Neyse magazinel kısmı boşverelim fakat hiç grand slam kazanamamış olan Safina'nın dünyanın en iyisi olmasına galiba biraz içerlemiş ,duygusallaşmış Serena. En iyi benim sadece kendimi yenerim diyerek kendini lastik reklamında zannetmiş sanırsam ,ulen o fizikle o güçle zaten maçlara 5-0 önde başlıyosun geriye tek oyun almak kalıyo. Hep karşı çıkmışımdır Williams kardeşlere bir tarafta narin İvanovic-Jankovic-Safina etc... diğer tarafta Serena hiç güç dengesi sağlanıyor mu? Koyun Nadal adlı diğer azmanın karşısına bakalım o zaman ne olcak. Ah Henin be ah Henin be tam en verimli çağında bıraktın ya şu sporu şöylelerin eline al gör işte çıkan tartışmaları.

5 yorum:

Malvinas dedi ki...

Serenasever olmadığımı söyleyerek başladığım sözlerimi, Serena'nın haklı olduğunu belirterek devam ettirmek isterim.

Lakin 10 tane Grand Slam kazanmış bir oyuncunun , iki Grand Slam finali oynayıp kaybetmiş bir oyuncuya nazaran kendini "iyi" hissetmesi gayet doğaldır.

WTA'nın bu dengesiz yapısını zaten uzun zamandır eleştiriyor otoriteler. Benzer bir münazara Jankovic 1 numaraya yükseldiğinde Federer ile aralarında olmuştu ve Fedex hiç Grand Slam kazanmamış bir oyuncunun 1 numara olması garibime gidiyor demişti...

Ben de bu bağlamda diyorum ki listelerin 1 numarası olmak en az bir Grand Slam şampiyonluğu şartı istesin. Daha adil bir dağılım olur.

Williams kardeşlerin fiziksel üstünlüklerini eleştirmek en kabasından ırkçılık, en basitinden ayrımcılık olur.

Kural yalın olarak "kadın" olanların o kulvarda yarışacağını söylüyor! Zaten belirttiğiniz gibi Henin herhangi bir fizik üstünlüğü olmadan hepsinin hakkından layığıyla geliyordu.

Yani olay fizik de değil, oyun zekası ve teknikte WTA'da da bunlara sahip oyuncu çok az var...

anilkos dedi ki...

ilk önce ırkçılığa aşırı derecede karşı olduğumu bilmeni isterim,fakat tekniksel olarak çok iyi olmayan kardeşlerin sadece güçleriyle bu işi başarmaları ağrıma gidiyor.

Malvinas dedi ki...

Yanlış anlaşılmak istemem, ırkçılığa karşı olduğunuzu tahmin ederim. Zaten demek istediğim farklıydı.

Kaldıki bir başkası da çıkıp Nadal'ın zekası çok yüksek bunu oyununda kullanıyor haksız rekabet oluşuyor, halbuki fiziği o kadar iyi değil derse ne olacak :)

Bir de Williams kardeşlerin tekniksel olarak çok iyi olmadıklarını konuşursak vallahi çarpılırız :)

anilkos dedi ki...

Bence oyun zekası ve fizik tamamen farklılar,fiziksel avantaj özellikle bayanlarda oyunu aşırı fazla etkiliyor.Teknikleri konusuna gelecek olursak bence bir Henin den,İvanovic ten ya da bir Jankovicten daha kötü teknik sahibidir Williams kardeşler.

DenizEr dedi ki...

Dogru demis, katildigi grand slamlerin cogunu ablasiyla paylastilar. su an siralamadaki herkesten de milyon kat daha iyiler. oyun seklini sevmeyabilirsin ama bu bir gercek...

Bu arada, Williamslar'i cikarsan bile su an istikrarli, eski zamanlarin iyi oyuncularini andiran kim varki zaten? Hepsi acaip inisli cikisli grafik ciziyor, cogu mac birinin komple demoralize olup, dagilmasini izliyoruz. Kotu giden maclarda konsantresini koruyabilen ve de maci cevirebilen bi kadin tenisci gelmedi coktandir...