Bu Gözler, Owen'ı Yeniden İster

Henüz 18'inde; Wimbledon'a karşı oyuna girdikten 10 dakika sonra golünü atmıştı Owen. Evet, o zaman kendi yaş kategorisinde tek kişilik takımdı Owen. Liverpool için bulunmaz bir fırsattı bu gencecik adam. Harika işler çıkardı Liverpool formasıyla Michael Owen; harika!! 18'lik 11'in bankosuymuş o zamanlar. O zamandan Real Madrid'e gidene kadar Owen, hep Liverpool'un en golcü oyuncusuydu. Houlier, Owen'ın Liverpool'dan kopmasına sebep oldu bana göre. O zaman'ın Lucescu'su olan Houlier; ''Owen+10 defansif oyuncu'' parolasıyla çıkardığı takımdan dolayı bu süperstar'ın futbol tadını kaçırmıştı. Ve beklenen oldu. Keşke hiç olmasaydı; Owen, Real Madrid'de!

Orada da harika oynasa da hiçbir zaman eski Owen olamamıştı babamın gözünde. Yaklaşık 8 milyon euroya R.Madrid'in yolunu tutan Owen demişti: ''Liverpool'a dönmek istiyorum.'' diye. Fakat Liverpool, 16 milyon euro veremedi ve Owen o paraya Newcastle United'a transfer oldu. Owen yine harika başladı fakat sakatlıklar peşini bırakmadı, Anfield kaynaklı.

Neyse, hikaye bayağı bir uzun. Şöyle diyelim; Newcastle küme düştü. Owen gelecek sezon Aston Villa'da olacak gibi. Fakat hayır, hayır Owen! Bu gözler seni ister Anfield'da. 10 numara için seni ister bu gözler. Brad Friedel: ''Anfield'da top, Owen'ın ayağına değdiğinde altına dönüşmekten başka şansı yoktur.''


0 yorum: