Yaşasın Türk Futbolu

  • Aşağıdaki yazı blogumuza konuk yazar olarak dahil olmuş Cüneyt Açarçiçek'e aittir...

Hep konuşuluyor, konuşuyoruz Türk Teknik Direktörlerini ve içinde bulundukları durumları.Şimdi düşünüyorum da aralarında karaktere sahip insan var mı ? Gerçekten bilmiyorum. Bu durumun böyle yaşanmasının , söz de madur olmalarının en büyük sebebi kendileridir ya da "Emanet" karakterleridir.

Herkes şöyle bir düşünsün. Bir sevgiliniz var siz de ayrıldığı günün akşamına başka biriyle çıkmaya başlasa; erkekse piç, kız ise orospu olur. Burası Türkiye bazı şeylere böyle bakmayı severiz. Dün buna benzer bir olay da Bursa’da yaşandı. Bursaspor kulübünün hocası gece istifa etti öğlen saatlerinde de Gençlerbirliği ile anlaştı.

Kendi kendime soruyorum Samet Aybaba ne zaman Gençlerbirliği’ni düşünmeye başladı? Acaba Bursaspor’un son 3 lig maçını kaybetmesin de bunun ne kadar etkisi var. Diyelim ki düşünmedi, anlık oluşuverdi bu durum. Pazar günü Bursaspor, Ankaraspor’a kaybetti yani iki gün önce sen başka takım da hocaydı. Hangi hazırlıkla başka takımın başına geçiyorsun? Hangi şekilde başarılı olmayı planlıyorsun? Bu takımdan da 4 haftaya kovulsan kendini hangi sözlerle savunacaksın ya da savunabilecek misin ?

Bu mevzu benim canımı çok yaktı. Aşağı yukarı 1 sene evvel, Samet Aybaba Bursaspor’un başına geçtiğinde kendi adıma çok sevinmiştim. Son senelere bakıldığında Trabzonspor ile başarılı olmuştu, Ankaraspor ile başarılı olduğu söylenebilir ondan ziyade Tita, Wederson gibi Türkcell Süper Lig’e hizmet edebilecek ucuz ve kaliteli oyuncular kazandırmıştı. Kendisiyle alakalı da Bursaspor’daki en büyük muradım buydu. Ama geldiğinde bu yana bir tane bile iyi transfer yaptığı söylenemez. Gutierrez, Zuniga,Adriano,Leandro,Marcelinho ve Melo. Güney Amerika’nın olağan takımlardan alınan olağan dışı maliyetli oyuncular ve Gutierrez,Leandro ve Adriano ülkelerine geri döndü. Bu oyuncuların Bursaspor’a maliyeti 4.5 Trilyon. Bursaspor’un eti ne butu ne ? Bu transferleri yapan, arkalarında olduğunu söyleyen Samet Aybaba “Ben gidiyorum” deyip kendisine “Ne oluyor” denilmeden gidebiliyor. Bence de buna “Orospuluk” deniliyor.

Yazılı, görsel basın Anadolu kulüplerinde yaşanan bu kepazeliklere adam gibi ışık tutmuyor bilmiyoruz ki belki de bu mevzulardan kendileri de nemalanıyorlar. Sezon başından bu yana Lig Tv’de yorumculuk yapan hocalar bir ay içerisinde takım bulur oldular. Önce Ertuğrul tu-kaka yapıldı yerine Lig Tv’den Mustafa Denizli geçirildi. Sonra Bursaspor’a yine Lig Tv’den Güvenç Kurtar ve de Hacettepespor’a da Erdoğan Arıca’nın yardımcısı olarak da yine Lig Tv’den Ergün Penbe. Sanarsın ki Lig Tv iş ve işçi bulma kurumu.

“Türk Futbolunu nasıl ileriye gider?” diye konu açılsa kaliteli yabancı futbolcular alınmalı der bir çok futbolsever. Haklıdırlar da ama ondan önce kaliteli yabancı futbolcu alacak hocalar geçirilmeli takımların başına ve de Türk Futbolu Samet Aybaba, Erdoğan Arıca, Hüseyin Kaplar, Hikmet Karaman ve Güvenç Kurtar gibi futbol fahişeliği yapan hocalardan arındırılmalı.

Son olarak kendi takımım olan Bursaspor ile alakalı birkaç bir şey söyleyeyim. 15 puanımız var lig için kötü durumda değiliz, her şeye rağmen Yusuf önderliğinde fena olmayan bir kadromuz var. Güvenç Kurtar bu takıma bu sezon için başarılı olabilir ama ne kadar başarılı? İşte asıl sorun bu. Sene sonunda yine çarpık transferler 2009-2010 senesinden 10. haftasında yeni hocamızı açıklayayım;2009-2010 sezonunun 9. hafta iş bulamazsa Hikmet Karaman yoksa da Hacettepe’de dikiş tutturamayan eski hocalarımızdan Erdoğan Arıca. Bu iş böyle , vur sazın teline.

0 yorum: