Lincoln vs Alex

Lincoln'ün geldiği ilk günden beri dillerde bu karşılaştırma. Nefret ettirecek seviyede arttı bu karşılaştırmalar. Patlayacaktı sonunda biri, Lincoln oldu bu. Birkaç maç hariç varlığıyla yokluğu belli olmadı geçen sezon Galatasaray'da. Kötü futbolundan çok çıtkırıldım oynaması tepki çekti. Yerlerde sürünerek oynamasıyla ilgili çok fazla üzerine gidildi bana göre haksız yere. Çok fazla atmadı mı, abartmadı mı? Evet attı, abarttı ama bunlar, Lincoln'e yapılan onlarca faulün görmezden gelinmesine neden değildi. Bu seneki değişim inanılmaz Lincoln'de. Skibbe'nin gelişine mi bağlarsınız, neye bağlarsınız bilemem. İstatistikleri verelim 2 büyüğün Brezilya'lılarının, sözü size bırakalım...


Lincoln; ligte 8 maçta 5 gol 4 asist, kupada 2 maçta 1 asist, Avrupa'da 6 maçta 1 gol 4 asist. Bir de Süper Kupa maçı var Kayseri ile yapılan. Toplam 17 maçta 6 gol ve 9 asist. Bu maçlardan birine de sonradan girdi.

Alex; ligte 8 maç 5 gol 4 asist, kupada yok, Avrupa'da 7 maçta 2 gol 1 asist. Toplam 15 maçta 7 gol 5 asist...

10 yorum:

Ortega dedi ki...

Lincoln hala vasat bence. Sadece derbide ilk yarıda oldukça etkili göründü.

Şu an için değil ama büyüyünce Alex olabilir belki.

Adsız dedi ki...

alex daha büyüme aşamasındayken lincoln almanya'da şov yapıyordu. schalke'deyken kadıköy'de 2 tane atınca keşke alex yerine lincoln bizde olsaydı diyenler atık galatasaray'da oynuyor diye ve bir senelik feldkamp faciası nedeniyle atıp tutuyorlar geçen senenin başından beri. bu sene ilk 4-5 maçın ardından normale döndü lincoln. istatiksel olarak zaten üstün ama onun asıl üstünlüğü oyun içindeki etkisi. oyun kurucu gibi oynuyor, ortalara sadece penaltılar ve duran toplarda çıkmıyor. duran topları ne kadar şahane kullandığı da ortada ayrıca.

aksilaz dedi ki...

lincoln x 5 = alex "bence"
Galatasaraylıyım

murarty dedi ki...

@aksilaz

Alex'in daha iyi olduğu fikrinize katılıyorum.Fakat; x5 biraz fazla olmuş.
Fenerbahçe'liyim.

Ortega dedi ki...

Lincoln Almanya'dayken iyiydi. O dönem çok beğeniyorduk onu. Buraya kadar ben de sizin gibi düşünüyorum ama mevzubahis Alex'le kıyaslanmasıysa, Lincoln'ün yemesi gereken çok ekmek var daha. Bu kaç fırına tekabül eder, matematiğim o kadar iyi değil. Net bir sayı veremiyorum üzgünüm.

Alex, Hagi'yle birlikte bu ülkeye gelmiş en yararlı 2 yabancı oyuncudan biridir. Lincoln'ün bu sene oynadığı 2-3 maça bakarak onu Alex'le kıyaslamak futbolun ruhuna saygısızlıktır. Alex, Fenerbahçe'nin hem Türkiye Ligi'nde hem de Avrupa Kupası maçlarında attığı her golde vardır nerdeyse. Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi'nin asist kralından bahsediyoruz. Tek başına Fenerbahçe'yi sırtlayan, şampiyonluklara koşturan bir adamdan bahsediyoruz. Türkiye'de gol kralı olmuş bir lider oyuncudan bahsediyoruz.

Şayet bir gün Lincoln bunları yaparsa, o zaman bir kıyaslama yapabilirsiniz.

Haa, bi de en azından bir defa Milli Takım forması giyse iyi olur. O beğenilmeyen Alex Brezilya Milli takımında oynamış, zamanında kaptanlığını da yapmıştır hatta. Copa America falan filan diyen çıkacktır muhtemelen. Ee o zaman çağırılsın Lincoln Copa America'ya onu da görelim, di mi ama?

Jordi Metal dedi ki...

L10 formunu bu sene gösteriyor. geçen sezon kallizede olan L10 iyi değildi ama bundan sonrası için bu 2 sambacı için yorumları netleştirebiliriz.

Adsız dedi ki...

evet işte ben de onu diyorum ya, almanya'da iyi galatasaray'da kötü. bir anda evrim geçirmiş galatasaray'a gelince. almanya-istanbul uçağında naptılarsa artık. neyse zaten alex'i hagi'yle aynı cümle içinde görünce hayatta başarılar diler çekilirim ben kenara. iyi akşamlar.

Adsız dedi ki...

bana göre alex daha iyidir spree.. çünkü ben Fenerbahçeliyim.

var mı bir itirazın :D

Adsız dedi ki...

itirazım yok tabi ki sebebiyle açıklamışın, söylediğinden başka sebep mi var alex'e daha iyi demek için =)

Ortega dedi ki...

İstatistikler mini etek gibidir, birçok şeyi gösterir ve Alex de boş topçu değildir be spree.. Sanki hiç sallamıyor gibisin adamı.

Şampiyonlar Ligi asist kralı, Türkiye Ligi gol kralı ve bir zamanların Brezilya Milli Takım kaptanı..

Boş şeyler mi bunlar :)