Ankaraspor'un Çıkışı

Taraftarı olan Anadolu takımlarına karşı oluşan sempati ve taraftarı olmayan Belediye takımlarına karşı oluşan antipati o kadar artmış olacak ki, sezon başından beri tek başarısı Galatasaray'ı yenmek olan Bursaspor'un göklere çıkarıldığı Süper Lig'de gözümüzün önünde, 2.sırada bulunan Ankaraspor görülmüyor. Veya görmemezlikten geliniyor. Belediye takımlarının gereksizliği, saçmalığı ayrı bir konu, lakin Belediye takımları düşsün, ölsün, gebersin gibi bir yaklaşımın altında Belediye takımlarının teknik direktörlerine, futbolcularına yazık oluyor. Öyle olmasa Aykut Kocaman ve öğrencileri şu an çok daha fazla konuşulabilirdi, değil mi?


9 haftada 6 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet sonucunda topladığı 19 puanla 2.sırada bulunan Ankaraspor'un başarısının sırrını uzun uzun anlatamayacağız, zira sezon başından bu yana Ankaraspor'u tek izlediğimiz maç Galatasaray maçı. O da angarya bir maç. Onun dışında maç özetleri, istatistikler, kadrolar vs... Defans hatları tanınmış, iyi oyunculardan kurulu. Baki, Erhan Güven, Batak, Ediz, Risp ligi birazcık takip edenlerin tanıdığı oyuncular. 7 golle, Beşiktaş'la birlikte ligin en az gol yiyen takımı ünvanına sahip olmaları da bu potansiyelin iyi değerlendirildiğini gösteriyor. Takımın başındaki ismin Aykut Kocaman olduğu düşünülünce pek garipsenmemesi gereken bir durum. Orta sahada hücum yönünden müthiş bir zenginliğe sahipler: Bilal, Özer, Tita, Weeks. Amiyane tabirle hamal tipindeki Hürriyet, Adem de orta sahayı çekip çevirmeye çalışan isimler. Forvette bir Anadolu takımının gol yükünü tek başına taşıyabilecek olan De Nigris'in yanında Mehmet Çakır, Neca, Murat Tosun gibi isimler de bulunuyor. Bir de en son aldıkları Konate var, nedir ne değildir, bilmiyorum.

Kadro kalitesi bakımından en yüksekteki Anadolu takımı Ankaraspor. Harcanan paralar göz önüne alındığında doğal karşılanacak bir hadise bu. 11., 12., 14.haftalarda sırasıyla Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile oynayacaklar. Hem bizim oyun yapıları hakkında bir fikir edinebilmemiz için, hem Ankaraspor'un çıkışını devam ettirip ettiremeyeceğini gösterebilmesi için önemli bir ay olacak...

2 yorum:

papaz dedi ki...

weeks 1-2 kere daha izlemem lazım ama şu anki düşüncem yeni appiah bu çocuk...90 doğumlu yalnız hücum zenginliği demişsin ama direk ön libero....

4231 oynuyor şu an Ankara.

Hürriye-Weeks ön libero.
Çakır-Neca-Özer forvet arkası...Neca gerçi GS maçında elmacık kemiğini kırdı 1 ay kadar yok.

Tita'yla hocanın arası açık devre arasında ayrılacak %99,2. haftadan beri de oynatmıyor ztn...

http://papazmetin.blogspot.com/

Mesut Ulukök dedi ki...

Sağol bilgiler için. :)

Weeks zaten supporter oynamıyor gördüğüm kadarıyla da, hücumda etkili bir oyuncu gibi göründü. Zaten dediğin gibi yeni Appiah ise, öyle... :)