Yıllanmış Şarap, Kaleciler #1



Kalecilerin genelde yaşı yerinde, tecrübeli olanı makbüldür. Neticede bu mevkide oynayan oyuncuların pek kondüsyona ihtiyaçları yoktur, o yüzden ileriki yaşlara kadar rahatlıkla oynayabilirler. Ben de bunlardan bir liste çıkarmaya karar verdim, zamanımız oldukça güncelleriz. Premier Lig'den üç isim ile başlayalım o zaman..

1. Edwin Van Der Sar (Manchester United, 40 yaş): Muhteşem bir profesyonel. Her ne kadar sakatlık nedeniyle kaleyi Ben Foster korusa da 1970 doğumlu Van Der Sar'ı Ekim Ayından sonra izleyeceğiz. Ayrıca, bu sezon sonu bırakacağım demişti; o kararından caymışa benziyor. ManU yerine harıl harıl kaleci arıyor, son aday Akinfeev'di. Van Der Sar, 13 yıllık Milli Takım kariyerinde 128 maç oynadı.

2. David James (Porsmouth, Yaş 40): Bir başka EPL takımının kalecisi. Takımı her ne kadar 7 maçta puan toplayamasa da, James; Premier Lig'de en fazla forma giymiş oyuncu. 536 maçı geçtiğimiz aylarda devirmişti. İngiltere Milli Takımının 12 yıldır maçlarına çağrılmakta ve toplamda 49 maçta forma giydi. Zaman zaman muhteşem işler yapan, zaman zaman da saç baş yolduran James, bir süre öncesine kadar Capello'nun da tercih ettiği adamlardandı.

3. Brad Friedel (Aston Villa, Yaş 39): Aston Villa'ya geçen yıl transfer oldu ve takımın 1. kalecisi. bir dönem ben doğduğum yıllarda Galatasaray macerası da vardı, sonrasında gittiği Blackburn'de Tugay gibi efsaneler sınıfına girmeyi başardı. Amerikalıdan futbolcu olmaz yargısını, Tim Howard'la birlikte kale anlamında bozdu. Milli Takım kariyerinde 82 maç oynadı Brad Friedel.

İlk seri böyleydi, ikinci seride yeni kaleciler tanıyacağız hep beraber..

0 yorum: