Bir Takımın Düşüşü: Kocaelispor



Geçen sezon yükseldiklerinde sevinmiştim aslında. Neticede taraftar desteğini her zaman arkasında hissetmiş, güzel bir futbol şehrinin başarılı bir futbol takımıydı Kocaelispor. Fakat o kadar yanlış bir transfer politikası izlediler ki, takımı geçmişi başarılarla dolu olan fakat günümüzde esameleri pek okunmayan (Fatih Akyel, Serhat Akın, getirilmeye çalışılan Davids vs.) ile donattılar. Tabi bu anlayışın ters tepeceği açıktı.

Nitekim tshminlerimde yanılmadım ve takım pek bir mücadele göstermeden ikinci yarı transfer edilen Akeem Agbetu ve Taner Gülleri'nin gölgesinde küme düştü. Son derece gereksiz, ilginç oyuncu seçimleri gerçekten bu takımı buraya getirmeye yetti de arttı. O Kocaelispor, şu an Bank Asya 1. Lig de mücadele ediyor. Biraz daha iyi para planı, bütçeye göre hareket, bütçeye göre oyuncular alınsaydı; gündemde olmak yerine sessiz sedasız gurbetçi genç oyuncu transferlerinin yanına Kasımpaşa'nın bu yıl yaptığını yapıp veteran oyuncular alınsaydı sonuç farklı olacaktı elbette.

Neden mi bunu yazdım ? Geçen sezon Davids'lerin David Edgar'ların ismi geçerken, Serhat Akın'ı kadroya katmalarının sansasyonelliği yaşanıyordu bu dönemlerde. Bundan 1 yıl sonrası ise Kocaelispor Futbol Kulübünün bir lisanslı doktoru yok! Ve bu Kocaelispor TSL'nin tescil ettiği lisanslı forma setini giymiyor. Kocaelispor'un doktoru param ödenmiyor, diye ayrıldı takımdan; şu duruma bir bakar mısınız ? İşte biraz daha bütçeye göre harcama, ayağını yorganına göre uzatma hataları bunu getiriyor..

6 yorum:

Beercholic dedi ki...

Kulüpte elektrikler kesik, çaycı bile maaşını alamıyor. Bunların hepsi şüphesiz önceki başkan Serhan Gürkan'ın yanlış politikaları sayesinde oldu. Kocaelispor batmıştır. Şu anda toparlamak imkansızdır.

Adsız dedi ki...

takımın başına gelen her bir şeyin nedeni başkandır. son yıllarda gördüğüm açık ara en kötü yönetimini o adam yapmıştır. malesef olan takıma, şehre oldu.

csc

Emre dedi ki...

Katılıyorum, başkan resmen faciaya sebep oldu kulüpte. Oysa ki bunların yaşanacağını bilmemesi imkansız.

Beercholic dedi ki...

@Emre; bunların yaşanacağını adı gibi biliyordu, fakat onun için bunlar önemsizdi.. önemli olan onun cebinin bir şekilde dolmasıydı.

Emre dedi ki...

Zaten en büyük sorunumuz da bu değil mi.. Biz değil, ben anlayışı!

Beercholic dedi ki...

aynen öyle!