Avrupa Ligleri'nde Güne Bakış



Avrupa'da 4 büyük ligde tonla maç oynandı yine. Premier Lig'de haftanın randevusunda Galatasaray gibi ''daha iyi takımla oynamadı'' görüşünü ezip geçen City izledik. Adebayor City ile birlikte 4'te 4 yaptı. Wenger için iki Manchester takımından 6 yemek toplamda pek hoş olmasa da, Rosicky'nin dönüşü çok hoş oldu. 20 aydı herhalde. Bu arada son bir söz Adebayor'a. Tek kelimeyle birisi ona giderken 7 ceddine küfretmiş; başka açıklaması yok, ayıp oldu. Hem de Wenger City tercihinde eski öğrencisini savunmuşken..

Chelsea 45+3 ve 90+4 te aldı maçı. Hull maçından sonra Ancelotti'nin yanından melekler eksik olmuyor. Tuncay yine kulübede kaldı 66'da girdi oyuna. Sunderland kurduğu kaliteli kadroyla çok iyi gidiyor Hull'u 4'lediler. Blackburn'se zayıf Wolterhampton karşısında zorlanmadı. Geldiği gibi gidecekler herhalde. Defoe, 46'ta rövaşatayı vurdu içeri fakat ManU 3-1 kazandı, BJK maçı öncesi moral depoladılar.



Wolfsburg maçı oynayan iki taraf içinde sinyali vermişti son lig haftası. Bayern, Robben ile gümbür gümbür gelecekti; Wolfsburg ise alarm veriyordu. O Wolfsburg, üst üste 3. mağlubiyetini aldı. Yine erken geriye düştüler; oyun 0-3'e dahi geldi. Eren yine kusursuz oynadı. Fotoğraftaki Ribery, full konsantrasyon takıma dönerse Avrupa'da açık ara en iyi açık kombinasyonu oluşacak. Keşke Robben gelmeseydi, Hamit'i yine yamayacaklar bizim büyüklere.

Hamburg, yine kazandı, yine kazandı. Bakıldığında çok iyi yıldızları yok gibi görünüyor fakat tam bir takım oyunu oynuyorlar; bu gerçek. Stutgart ise Hitzlsperger, Pogrebnyak, Serdar, Hleb gibi oyunculara sahip. Onlar için de iyi şeyler besliyorum. Schalke'nin Fenerbahçe'ye dönüştüğü sezonda şampiyonluğu almışlardı, doğru yönetimle yine oralara gelebilirler.

Ve 2 hafta öksüz kalan Serie-A... Milan Livorno önünde 1 puana razı oldu. Çaylak Leonardo; harika futbolculuk kariyeri sonrası TD'likte o başarının yarısını gösteremeyenler, sınıfına girmeye hak kazanıyor yavaş yavaş. Mülakatta şu sıralar. Hoş, onun yapacağı pek de bir şey yoktu. Takım zaten boşaltılmış iyice; Pirlo desen zorla oynuyor, Pato elinden geleni yapıyor, eski Roni nerde Barça'da fırtınalar koparan ?

Juventus maçı kazandı Diego'yu kaybetti. Umarız fazla bir şeyi yoktur. Trezeguet geçti Stadio Olimpico'dan. Geri döndüm, mesajı verdi. Son sezonum diyordu Ferrara'nın vereceği şansa göre karar değiştirebilir. Caceres Guardiola'nın yanında pek başarılı olamadı ama burada kendini buldu. Lafı şuraya getireceğim; İnter'e büyük rakip geliyor.

İspanya'yı sona sakladım. Onlar da maçları erken oynatsınlar o zaman! Espanyol'un yeni stadı muhteşem fakat bu takım Jarque şokunu atlatamamış gibi doğaldır. Kaka resital verdi gerçekten; Guti'ye nefis bir gol attırdı. Raul sonradan girdi, girerken takım arkadaşlarını yiyecek sandım; aşırı hırslıydı. Ronaldo da sonradan girip golünü yazdı. Takım Robben'i biraz zor arar, Granero geçen seneki meşhur Pepe'nin 10 maç ceza aldığı maçta süper top oynamıştı, o performans Real'de de devam ediyor.

Barça ve Sevilla diğer kazananlar oldular. Messi sonradan girdi; Zlatan'la birlikte golleri yazdılar. Bu maçın bir diğer ilginç yanı ise yıllar sonra oradan 3 puanı alıp geldiler. İki favori 2/2 ile gidiyorlar. Bakalım neler olacak ilerleyen haftalarda kimilerine göre futbolun yeni zirve noktası La-Liga'da ?

0 yorum: