Eldeki Maç Gitti: Galatasaray 3-0 Beşiktaş



Rüştü'den bayram hediyesi başlığını kullanmış Sporx, haklılar da. Esas Rüştü'den değilde Denizli'den bayram hediyesi aldı Galatasaray. Tam olarak, abartısız, skandal bir kadro sürdü sahaya Mustafa Denizli. Geçen sezon yaptığı katkı bir yanadursun, Fink'i kesip Yusuf'u oynatması, çok büyük bir hataydı. Nihat'ı tek başına GS defansının arasına atması oyuncunun sudan hızlı erimesine neden oldu.

Oysa formül basitti. Galatasaray'da Elano, Kewell, Keita, Baros, Arda, Servet, Hakan Balta, Mustafa Sarp milli takım kamplarındaydılar. Oyunculardan oynayanlar ya da oynamayanlar oldu. Beşiktaş'ta ise Nihat hiç, İsmail 30-35 dakika Holosko'da 40 dakika kadar oynadılar Milli Takım'da. Her haliyle daha diri bir takım Beşiktaş'ın elinde. Galatasaray'ın oyunu bugün domine edememesinin nedenlerinden biri yorgunluk; Arda'da göreceğimiz üzere..

Ligde Fenerbahçe ile birlikte en az gol yiyen takım Beşiktaş. Hakan Arıkan 4 maçta bir tek İBB'den gol yedi. 4 maçtır sakat-cezalı diye oynamayan Rüştü'yü hangi akla hizmet eski hocasının karşısına koydu anlamıyorum. Çok güzel iki tane gol attırdı biri Baros'a biri Mustafa Sarp'a. Söylediğim gibi bu oyun çok normaldi; sonuçta ilk 11'inizin değişmez adamları Milli Takımlarla maçlara çıkmışlar; senin eline kampa gidip de oynayan 2 adam var.

Tello 15 saat yolculuk yaptı, yorgundu, şuydu buydu.. Açık konuşalım, geçen sezon nazlandı Denizli. Hele biraz tatiimi uzatayım, gündemde kalayım derken göreve geç başladı. Oysaki rakipler harap durumdaydı geçen yıl. 2 kupayı da fazla zorlanmadan almışsın; adamlar seni kovacak değil ya, niye bu kadar nazlandın diye soruyor insan ? Ve Yıldırım Demirören defalarca sınıfta kaldığı yöneticilik konusunda bir sınava daha giriyor. Aynı başlangıç Fenerbahçe'de yapıldı fakat, Aragones'in bir kariyeri vardı; Euro 2008 Şampiyonunun hocasıydı. Fenerbahçe'ye yakışmaz dedi, kovabilecek durumdayken kovmadı. Aynı durum Demirören'in başına geldi. 3 farklı takımla şampiyonluk sevinci yaşamış Denizli'yi kovup tekrar hoca değişikliği de yapabilir, devam edip takdirimi alabilir de. İlki ona daha yakın bence..

0 yorum: