Bursaspor 0-1 Fenerbahçe



Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Galatasaray'ın içeride oynadığı Beşiktaş maçı kadar zor bir maç oldu. Bursaspor, taraftarının bu seneki beklentilerinin yüksek olması, Sağlam ve öğrencilerinin bu beklentilere ilk 4 hafta itibariyle iyi cevap vermesi; zaten halihazırda Fenerbahçe için zor olan Bursa deplasmanının zorluğunu hayli arttırmıştı.

Daum, rotasyona giderken taşları pek yerinden oynatmadı. Uğur Boral ile arası bozuk olsa gerek, bir daha ömür billah formayı alamaz artık Uğur. Yedek olacak adamın Semih gibi yedek olacak. Ben Özer'i merakla bekliyordum solda fakat Vederson'a şans gelince ataklarda ''sıçtı, bez getir.'' durumu meydana geldi. Ofansif özelliği 0 olan, 60 metreden kaleye şut atan, tek farkı Türk statüsünde olması olan Vederson, kötü top oynadı işin hücum tarafında.

Emre'nin görevi verilen Topuz'sa ilk kez resmi maçta 11 oynuyordu. Hücuma çıkarken kaptırdığı 2-3 top varki aman aman. Yine de sonlara kendini buldu. Hemen uyum sağlayacağını söylemek çok zor; kaldı ki sakatlıktan da çıktı Topuz. Ortanın diğer ismi ise Cristian'dı. Her zamanki göze batmayan takımı ileri itekleyen Cristian vardı sahada. Bu maçta yine sınıfı geçti.

Sarı kart sorunu var hakemin. 6 tane oyuncu sarı kart gördü toplam 14 oyuncudan. Hele Alex'in gördüğü kartı anlayamadım hiç. Neyse, maça dönelim.. Kazım sağda normal maçlarından birini oynadı. Hala söylüyorum; Özer Hurmacı, Fenerbahçe'nin Arda'sı olacak kapasitede adam. Alex, ''Şans bulursa ve sakatlığı tam olarak atlatırsa 3 Arda eder.'' demiş ki 3 değil ama bir Arda edecei kesin. Daum'un şans vermesi gerek şans..

Güiza eski Güiza'ydı sanki. Sinmiş bir top oynadı. Daum Semih'i almadı; sebebi basit, Milli Takım arifesi diye umuyorum. Deivid girdikten sonra bir de gol kaçırdı.. Andre Santos ise 162 dakika oynamıştı, zordu onun için bu maç. 46'da girdiğinde az da olsa direnç getirdi.. Defans ise sırıtmadı. Bosna maçında takım kötüleştikçe 5 kat küçülen Önder'in sakatlığında Bekir'e güvenemedi Daum. Santos da yorgunken Bilica çıktı sahaya. Riskli hareketler yaptı fakat yine de göze batan hatası pek azdır.

Genel olarak son bakışımızı atalım.. 5'te 5 olduk ki bu iki takım arasındaki amansız yarış inanılmaz bir hal alıyor. İki takımda zor olan maçlarını geçtiler kayıpsız. 10. Hafta Kadıköy buluşması var. 9 da 9 gelebilme durumu var bu iki takımın. Tabi ki rotasyon kadrosu kat kat üstümüzde Galatasaray'ın fakat, yine de Fenerbahçe'de geçen yıllara oranla iyi bir yedek kulübesine sahip. Son bir laf ta Selçuğa. Senden kurtulduğumuz için o kadar mutluyum ki.. Gene yiyorduk golü sonda sayende. Daum, bir kez daha söylüyorum; Özer, lütfen Özer!

2 yorum:

yyyyyyyy dedi ki...

Tamam hakem hatalı bir maç yönetti diyelim, peki Fenerbahçeli futbolcuların bu siniri, bu gerginliği, bu "hakemle itişmeleri" neden?

Emre dedi ki...

Lugano ve rakip ortadaki topa aynı anda aynı şekilde ayaklarını uzatıyorlar. Luganoya sarı kart
2- Bilica Sercanla ikili mücadelede topa sert oynuyor. Rakibe kasti herhangi bir hareketi olmamasına rağmen Sercan tekmeler atıyor. Hakemin gözüne perde iniyor.
3- G.Gönül sağdan çizgiye iniyor‚arka direğe hareketlenen Guiza A.Tandoğan tarafından indiriliyor. Hakemin gözüne perde iniyor.
4-Alex rakibine hiçbir müdahale etmiyor. Hakemin gözü önünde hakem faul veriyor. Ardından gelen itirazlara 2 sarı kart.
5-Bursa´nın yakaladığı nadir pozisyonlardan birinde Rok mudur Rak mıdır direk pozisyonun içerisinde olmasına rağmen yan hakem bayrak kaldırmıyor. Oluşan karambolde Bursalı İvan´ın topu auta çıkıyor.
6-G.Gönül ve Bursalının mücadelesinde Gökhan yerde‚ hakem faulü vermiyor bu karar doğru. Devamında 1 metre auta çıkan bir topa korner veriyor.
7-Dos Santos yarım arkadan yaptığı ilk faulünde sarı kart görürken benzeri 4-5 pozisyonda Bursalı oyunculara kart yok.

Üstteki posta gelen bir yorum..