Beşiktaş 0-1 Manchester United



Maçın hakkı bu muydu değil miydi; gerçekten bu konu hakkında bir şey söylemek zor. İnönü'de taraftarını da arkasına alan Beşiktaş'ın Fergie için zorlayıcı bir ekip olacağı belliydi. Maça iki İbrahim'in yanında Sivok-Ferrari ile başladı Beşiktaş. Ekrem Dağ'ın yeri, yine Ernst'in yanıydı. Unutmadan, Ernst yine iyiydi. Önlerinde Rodrigo Tabata, Holosko-Serdar kanatlarda, önlerinde Nobre..

Beşiktaş'ın da kulübesi zengin aslında. İsmail Köybaşı, Nihat Kahveci, Rodrigo Tello, Michael Fink gibi oyuncular var; bu da Denizli'nin rotasyonda eğer görevde kalırsa pek zorluk çekmeyeceğini gösteriyor.. Bobo'yu bilerek söylemedim; çünkü onun aklı pek Beşiktaş'ta kalmamışa benziyor. Üst üste gelen sakatlıkları, form düşüklüğü, mutsuzluk da cabası. Bobo, Beşiktaş'a pek katkı sağlamıyor şu sıralar..

Biraz da ManU diyelim.. Geçen seneki takımdan eser yok. Orta karar oyuncuları sisteminde birer yıldıza dönüştüren (bkz. Darren Fletcher) Fergie'nin bu sezonki yeni yıldızı zannımca Valencia olacak. Biraz da İbrahim Üzülmez-Antonio Valencia, eşleşmesini fırsat bilerek oynadı ManU. Akıllıcaydı. Valencia, İbrahim Üzülmez'i gerçekten zorladı, sarstı fakat yıkamadı. Solda görev alan Luis Nani ve Evra arasında uyum halen sağlanabilmiş değil. Carrick-Scholes orta sahası, biraz önlerinde Anderson ve tek forvet Rooney. Etkisiz kaldı 10 numara. Ne zaman ki Owen ile Berba girdi; çift forvete döndü United, o sıralar etkili oldular.

Beşiktaş'ta Tabata çok silik oynadı. ÇARŞI'dan Tabata'yı bağrına basmasını beklemek çok gerçekçi bir davranış olmayacaktır. Çarşı demişken, taraftar gerçekten 50-55 dakika etkisizdi fakat 65 ile gol dakikası 77 ye kadar müthiş baskı kurdular United'lı oyuncular üzerinde. Taraftar sınıfı geçti bence. Son olarak, Hakan günün iyilerindendi, keza Ernst. Öte tarafta kötü bir futbol oynandı. Ön plana çıkan karşısındaki bekin zayıflığıyla da olsa Valencia idi bana göre.

Fikstür'ün kötülüğünden bahsetmiştim, Beşiktaş'ın CL Yolculuğu
adlı yazıda. Neticede ManU ile oynanacak maçın ardından iki deplasman, ve elde 0 olabilir. CSKA, Ramos ile yeni hava yakaladı fakat ellerinde Beşiktaş'ı devirecek kalitede oyuncular yok. O günde söyledim, şimdi de söylüyorum; şu grup gerçekten zor. 3. olunabilirse ne ala hakkaten. Bugün iyi top oynadı Beşiktaş fakat bal yapamayan arı gibiydiler. Diğer maçlarda başarılar dileyelim..

0 yorum: