La-Liga Top 5



Öncelikle lafa blogdaki durgunluktan başlayayım. Telefon kablolarının değişimi bekleneni bayağı bir aşınca, bir süre internetten uzak kaldım. Bu geceyi ise büyük liglerde Top-5 transferlere ayırmak istiyorum. La-Liga ile başlayalım.

1-Cristiano Ronaldo (ManU>>Real Madrid)

Geçen sezon sakatlıklardan sonra kendini yine de bulan 2007-2008 sezonunda Dünyada Yılın En İyi Futbolcusu olan Ronaldo futbol tarihinin transfer rekorunu kırdı. Maradona, Napoli'ye $ 8M'ye giderken $100M'den fazla bir tutara Real Madrid yolunu tuttu Ronaldo. Geçen yıldan beri rüyasıydı Real Madrid forması giymek. Real'e çok büyük katkılar sağlayacak ama penaltı dışında da goller atabiliyor (!)

2-Kaka (Milan>>Real Madrid)

Yine Perez imzalı bir transfer. Kaka 65 milyon euro karşılığında Real Madrid yolunu tuttu. Orta sahanın hücuma bakan hattında çok iyi iş yapacak, burası kesin. Milan ve Berlusconi belki de ellerindeki en büyük kozu sattılar. Gelen paraya Huntelaar dışında bir oyuncu almadılar ve harap durumdalar. Ezeli rakiplerinden kendi sahalarında 4 yediler.

3-Zlatan İbrahimovic (İnter>>Barcelona)

Eto'o+47 milyon euro edip etmeyeceği çok konuşuldu. İbrahimovic dünya üzerindeki şu anda en iyi forvet. Şut atar, dripling yapar, adam eksiltir, kafaya çıkar, teknik ve estetik gol atar vs. Fakat ben İbra'nın kalitesini değil fiyatını sorguluyorum. Guardiola'nın geçen seneki sisteminin yıldızı Eto'o+47 milyon euroya geldi. Guardiola istediğini yaptırır tabi, hakkı.

4-Xabi Alonso (Liverpool>>Real Madrid)

Real ile devam ediyoruz. Geçen sezon Fenerbahçe'yi reddeden Xabi Alonso Liverpool'da kaldıktan sonra geçen sezon Real Soceidad günlerini hatırlattı. Harika futbol oynadı ve Perez'in en çok uğraştığı isim oldu belki de. 35 milyon euro'ya bitti bu transfer. Geçen sezon 'cuk' oturan Lassana Diarra transferi ile birlikte bu oyuncuyla orta sahasının savunma yönünü sağlamlaştırmış oldu Real Madrid.

5-Karim Benzema (Lyon>>Real Madrid)

Geçen sezon kalitesini kanıtlayan Benzema için Lyon'a 35 milyon euro ödedi Perez. İleri uçta Ali Gram Baş Kesen Raul ile mücadelesinde kim galip çıkar bilinmez ama bu genç Fransız, Real Madrid'e en azından ileride çok katkı sağlayacak. Elbetteki David Villa transferi daha şık olurdu ama Benzema çok iyi bir forvet oyuncusu.

2 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Büyük liglere hiç girme bu Dünya'nın ilk 5'i zaten :D:D

Emre dedi ki...

Öyle valla :D