Cristian'dan Beklenen Patlama (!)



İnternette ufuk açıcı araştırmalar yapıyorum. Fenerbahçe konusunda, transferlerin geçmişi hakkında vs. vs. Ve birtakım medya Fenerbahçe'nin yeni Brezilyalılarına işaret ediyor. Santos ve Baroni'nin, şehre alıştığı konu ediliyor. Santos'un 5 gol attığını söylüyorlar, oyuncuların mutluyuz açıklamarına değiniyorlar. Fakat; Cristian bizim basının birtakım insanları tarafından vasıfsız bir oyuncu olarak görülüyor ya; deliriyorum.

Cristian, bana göre Fenerbahçe'nin asıl hedefiydi. Corinthians maçını seyreden Aykut Kocaman aynı takımın oyuncusu Santos'u da görünce 11 Milyon Euro'ya -son derece tasarruflu- bu iki futbolcuyu alıyor. Sol iç, 10 numara, sol açık, sol bek Andre Santos'la ön libero Cristian. Santos gerçekten harika oynuyor fakat bu durum Cristian'ın yeterince değer göremediğini, geri planda kaldığını belgeliyor bana.

Basında yazılıp çizilene bakarsak herkes Cristian'dan her maç gol atmasını bekliyor anlaşılan. Nihat ve Elano'nun henüz tutukluklarını atamadığı bir durumda Fenerbahçe'de ise Cristian sanki o kategoriye sokulmaya çalışılıyor. Yüce (!) basın, Santos süper, Cristian tu kaka tarzı başlıklar atadursun; Baroni'nin aranan kan olduğu oldukça açık.

Tabiki Santos'u kötülemiyorum, yaparsam Allah çarpar mazaallah. Fakat bazıları onun ön libero olduğunu unutuyor. Appiah gibi uzaktan da çakan, top kapan, oyunu sürekli ileri açan -Tahtaya vurun aman elinizi- ve yüksek pas yüzdesi tutturan bir oyuncu üstelik Brezilya gibi 15-6 hazırlık pası (yana top) yapılıp atağa çıkılan bir ülkeden gelmiş.

Cristian'ın esas olarak yapması gereken savunmayı ilk planda düşünmesi. Fakat atak yönü de yok değil. Esat Dergi, röportajda da belirtti; 40-45 metreye isabetli top atabilen bir oyuncu Baroni. Bir de aklıma gelmişken, Barça'da Yaya Toure neyse, Fenerbahçe'de Cristian O'dur. Görünmeyen iş yapar yüce basın, görünmeyen iş!

7 yorum:

Ortega dedi ki...

"Bir de aklıma gelmişken, Barça'da Yaya Toure neyse, Fenerbahçe'de Cristian O'dur",

Yok artık. Şaka di mi bu?

Nerazzurri dedi ki...

Daum bir demecinde Cristian için baskı yediğimiz anlarda ön plana çıkacak bir oyuncu demişti. BJK ile oynanan Süper Kupa finalinde 2. golün nasıl geldiğini görmek isteyenler bir kez daha izlesin. Ayrıca ekran başından Baroni'nin kalitesine kimse karar veremez...

Onur dedi ki...

Neden Nihat? Neden Elano? Ne alakaları var bu iki ismin bu yazıyla? Cristian$la? Tutukluğuyla?

ERKUT dedi ki...

Appiah sonrası Cistian ? Kalite ve oyun olarak emsal göstermişsin. Yorumlamak için 2-3 haftada daha izlemek gerekir lakin ban Appiah'ın verdiği çoşkuyu Cristian veriyor mu ? hayır.

Emre dedi ki...

@Ortega;

Şaka değil. Yaya Toure'ye baktığın zaman seni coşturan bir tarafı mı var? Tabi ki Toure ile Cristian'ı kıyaslamıyorum. Barça'da Toure'nin yaptığını yapıyor..

@Onur;

Elano transferini günlerce övdüm buralarda. Kendisi de zaten performansından memnun değildi. Basın tarafından Cristian kötü diye kategorize ediliyor son zamanlarda; buna kızıyorum.

Ortega dedi ki...

Yaya Toure hayranı değilim elbette ama Cristian'ı izlediğim maçlara dayanarak söylüyorum, Yaya Toure'de olan dikine oynama becerisi ve ceza sahasına etkili dribling yapma kabiliyetinden mahrum biri Cristian..bence tabii :)

tamchee dedi ki...

Bende Nerazzurri'ye katılıyorum..!!
Bence gerçek Baroni için ciddi bir rakip beklemek lazım..!!