CL'nin İlk Hafta Röntgeni



CL'nin ilk haftası geride kaldı. Beşiktaş kaybetti, Thomas Müller bas bas bağırmaya devam etti, Juve Diego'suz kaldığı maçta puan bıraktı, Arsenal nefis bir geri dönüş yaptı, Liverpool çok zorlandı vs. CL'de ilk hafta geride kalırken gruplarda durumları sizin için değerlendiriyoruz.

A Grubu

Bayern, Van Buyten ve Müller (2) ile sonuca gitti İsrail'de. 1-5'lik Dortmund maçında Signal Iduna Park'ta 80.000 kişiyi yine iki kez susturan Müller CL'de de boş geçmedi. Van Gaal, yavaş yavaş istediğini yapıyor, bunu anlamak zor değil... Juve ise Bordeaux önünde bir puana razı oldu. Diego'nun sakatlığı direk etkiledi takımı; Blanc'ın takımı iyi top oynadı, yeni transfer Plasil attı golü Bordeaux adına.

B Grubu

BJK maçının geniş çaplı analizi birkaç post altta mevcutken; bir kez daha yazmaya gerek yok diye düşünüyorum. Grubun diğer maçında çiçeği burnunda hoca Juande Ramos, CSKA ile çıktığı ilk CL sınavında, Grafite'yi durduramadı. Üç tane attı Brezilyalı. Wolfsburg üç forveti ile çok tehlikeli oluyor. Beşiktaş'tan 6 puan almaları sürpriz olmayacaktır fakat City maçını düşünen United önünde iyi oynadılar; ne olursa olsun United bu. Tek temsilcimiz, başarılar diliyoruz tekrar.

C Grubu

Kadrosuna Lucho'yu, Heinze'yi, Morientes'i ekleyen Marsilya ile Milan karşı karşıya geldiler. İnzaghi 2 tane attı ve Milan 2-1 kazandı. Milan, bu sonuçla kötü giden duruma birazda olsa dur dedi, Leonardo'nun kredisi arttı. Seedorf ve Galliani çok gaza gelmişler maçtan sonra, bu takımla CL'de iyi yerlere geliriz mesajını vermişler. Diğer maçta ise Ronaldo'nun 2 tane gol sığdırdığı maç, Real Madrid Zürih'i 5-2 yendi. Guti yine attı, kral Raul eşlik etti. Real rahat kazandı..

D Grubu

Madrid'in öte yakası iyi gitmiyor. Ligde alınan kötü sonuçları unutturacak bir APOEL maçı bekleyen Vicente Calderon'daki taraftlarlar 0-0'lık sonuçla şoke oldular. Geçen sene yine CL'de Anorthosis ile boy gösteren Rum Kesimi, bu sene de bunu APOEL ile yapacak anlaşılan.. Chelsea ise Porto önünde Anelka ile güldü, Ancelotti bir şeyleri değiştirmiş belli oluyor. Porto yine yıldızları sattı fakat Radamel Falcao, Hulk, Cristian Rodriguez gibi oyunculara sahipler, gruptan çıkmalarını bekliyorum.

E Grubu

Bizim taraf zorlandı bayağı. Kuyt yine çıktı sahneye; Mr. Duracell.. 45+1 de attı golü. Bu tür takımlara karşı oynamak her zaman zordur; kapalı kutulardır açamazsan bomba patlar. Liverpool ilk yarı bunun sıkıntılarını yaşamadı değil fakat devre kapanırken gelen gol iyi oldu moral açısından ve aldı maçı. Lyon ise Fiorentina'yı aynı skorla devirdi. Gol yeni yıldız adayı 8 numara Pranjic'ten geldi.

F Grubu

Barça ve İnter kapıştı, gol sesi çıkmadı. Mourinho adına söyleyebileceğim tek şey Balotelli'yi kenarda fazla unutması oldu. Barça yine akıl almaz pas yaptı fakat sonuca gidemediler. Bu iki devin puanları paylaştığı gecede Rus ve Ukrayna takımları Kiev ile Kazan Rusya'da karşılaştılar. 1-0'dan 3-1 maçı çeviren Dinamo Kiev ilk hafta sonunda Sheva'lı kadrosuyla Barça ve İnter'in önüne kuruldu.

G Grubu

Stuttgart, Rangers ile ilginç bir maç oynadı. İlk yarı gümbür gümbür geldiler fakat Walter Smith'in öğrencileri sonradan açıldı, galibiyeti kaçırdı ikinci yarıda. İki takımında birer puan aldığı, Rangers'ın evine mesut döndüğü grupta, Sevilla Urcizeni'yi Brezilyalı oyuncularıyla geçti. Fabiano ve Renato iki golün altına imzalarını atıp takımlarını liderlik koltuğuna oturttu.

H Grubu

Arsenal rüya gibi döndü gerçekten. Bendtner, Vermaelen ve Eduardo ilk 4 dakikada 2 gol yiyen Topçular'ı zafere taşıdı Belçika'da. Zico'yu tekrar yanı başımıza getiren Olmpiakos ise AZ Alkmaar'a Yunanistan'da tek kurşun sıkarak 3 puanı almayı başardı. Grupta Arsenal ve Pireler 3 puanla zirvede. Standard ve AZ Alkmaar, henüz puanla tanışamadılar.

0 yorum: