Türkiye 94-66 Bulgaristan



PG'den devşirilerek geçen maç SG başlatılan Engin Atsür, hasta olan saf 2 numara Ömer Onan'ın yokluğunda grubun zayıf halkası; İtalya tecrübesi bulunan Stoykov, ABD asıllı guard Rowland ve Videnov dan başka kaydadeğer pek oyuncusu olmayan Bulgaristan'dı rakibimiz. Ersan'ı ve Hidayet'i son iki çeyrek sahada dahi görmedik; ilk yarıda yapılan 25 sayı fark çok hoş. Ender'in performansı da öyle.


BULGARİSTAN: 66 - TÜRKİYE: 94

Salon: Centennial Hall

Hakemler: Guerrino Cerebuch (İtalya), Shmuel Bachar (İsrail), Fernando Rocha (Portekiz)
Bulgaristan: Rowland 15, Videnov 14, Stoykov 12, Deyan Ivanov 2, Evtimov 3, Georgiev 4, Kaloyan Ivanov 4, Mladenov 4, Angelov 5, Kostov 3, Slayekov

Türkiye: Kerem 3, Bekir 7, Ersan 16, Hidayet 8, Ömer Aşık 10, Oğuz 10, Ender 17, Sinan 14, Semih 2, Barış 7

1. Periyot: 15-24
Devre: 28-53 (Türkiye lehine)
3. Periyot: 52-72
5 Faulle Çıkanlar: 22.35 Semih (Türkiye), 39.02 Mladenov (Bulgaristan)

Maçın başında İhsan Bayülken'in de değindiği gibi üretkenlik konusunda sınıfın baya bir altında kaldı Bulgar oyuncular. Rowland'ın birebirlerine baktılar. Biz de blok ya da kolay ribaund sonrası hızlı çıkmaya çalıştık. Ersan'ın yine başarılı oyunu söz konusuydu. Zaten şu maçın pek değerlendirilecek yanı yok. Rakibin oldukça dağınık oynaması; bazı oyuncularımızın kasmaması vs. teknik analize gerek yok.

Tanjevic daha bir konsantre; yerinde molalar, yerinde oyuncu değişiklikleri yaptı ilk yarı boyunca. 3 uzundan zaman zaman ikisi yanyana oynadılar; bu Ersan gibi çabuk, dış şutu olan 4 numaralara sahip takımlar karşısında bakalım bir sorun yaratacak mı ? Yarın oynayacağımız Polonya'da pota altında Smith'in sarhoş anına denk gelip yıllık 7 M$ koparan Marcin Gortat olacak. Maciej Lampe keza NBA tecrübesine sahip.

Grupta her şey belli gibi artık. Litvanyalılar 2007'de bizim düştüğümüz duruma düşecekler. Biz de son anda Çekleri yenip kalmıştık 2. tura. Bulgaristan takımı çok umut saçan bir takım değil; Pini Gershon'a rağmen. Bizimse ev sahibi avantajını çok harika kullanan Polonya ile oynayacağımız maç 1. yi belirleyecek. Yarın 19.15 sanırsam maç saati.

Bu sefer son şampiyon aldı maçı. Gasol tatile erken başlama amacından caymış. 27 sayı attı zayıf Britanya pota altına. Barça'yla anlaşan Rubio, Gasolx2, Reyes, Raptors'ta sakatlıkla başı belaya giren ve sonra Rus Zenginlerin hedefi olan Jorge Garbojosa.. Son şampiyon gayet iyi bir kadroyla geldi buraya. İlk maç Sırp tokadı yediler, Osmanlı'dan kalan. Bugün kazandılar ama Britanya Gordon&Deng'siz hiçbir şey. 84-76 aldılar maçı.

0 yorum: