Kayserispor 1-1 Fenerbahçe



Türkiye'de futbol günlük yaşanıyor. Daum'u çıkıp Galatasaray maçında öven kesim, bugünden itibaren korkak oyunu nedeniyle eleştirecekler. Ki bunda haklılar da. Son iki deplasman maçında öne geçip puan kayıpları gerçekten can sıkıcı. Yapamadığı hamleler yüzünden son 3 maçta 5. puan kaybını Kadir Has'ta yaşadı Fenerbahçe. Zorunluluktan forvet oynayan fakat Semih ve Güiza'dan başarılı performanslar sergileyen Kazım'ı sağda başlatıp, İspanyol'u forvet oynattı. 90 dakika boyunca sahada görünmeyen Güiza, nasıl olur da çıkmaz anlamış değilim.

Maçta Kayseri'nin etkili olduğu dakikalarda taktik olarak yetersiz kaldı. Andre Santos gibi bir oyuncunun kulübeye hapsolması, yerinde başlayan Vederson ve Carlos'a ben olsam sitti sene solu emanet etmem. Alex'i Beşiktaş'a saklıyor, belli. Fakat Alex profesyonel bir oyuncu. Kart görmeyeceğini biliyor herhalde. Buna rağmen takımı beyninden uzak tuttu. Üstelik Türkiye Lig'lerinin gol kralı her maç 20 dakika oynayacaksa, bu koca bir ayıptır.

Ve sahanın en iyisi Kazım çıkıyor; orada yapılacak yegane değişiklik vardı bana göre. Kazım'ın santrafora çekilmesi daha sonrasında Topuz sağa, Özer Alex'in yerine. Fakat Daum bunu yapmadı. Üstüne üstlük son dakikalarda Özer'den son anda vazgeçip, takımı 1 puana yatırdı. Derbi galibiyetinin anlam ve önemini lig bazında bitirmiş oldu, Herr Daum.

Kazım'ın sarı kartı vardı, bahanesi gerçekten çok saçma. Bu seviyede top oynayan oyuncular sarı kart görmeyeceklerini biliyorlardır. Her şey geride kaldı; Daum'un oynattığı korkak futbol nedeniyle Cangele ve Mehmet Eren ikilisine ek olarak Gökhan Emreciksin Fenerbahçe sahasında cirit attılar. Volkan takımını kurtardı; Fenerbahçe Kayseri'den Daum'un dediği gibi 1 puan kazandı.

0 yorum: