Eskişehirspor 2-1 Fenerbahçe



Ligde ilk 10 maçın 9 unu kazanan Fenerbahçe'ye ne olduda bu duruma geldi hiç bilmiyorum.. Tabi ki oyuncular form düşüklüğü yaşayacak, bunlar işin doğası fakat 3 maçtır üst üste gelen yenilgileri bu sebep asla ve asla açıklayamaz. Sahada bir çok yıldız var zaten, bu adamlar hocasız da oynar, emin olun. Asıl meziyet onları maça hazırlamakta, form düşüklüğü olduğunda yerine bir başka oyuncuyu hemen takıma adapte edebilmekte. Bunun en kolay yolu, Rijkaard ile ülkemizde çılgınlaşan rotasyon. Daum bunu sağlamcı karakteriyle yapmıyordu başlarda ve sonuç maalesef ortada.

Genelinde sakin geçen maçta, kazanan takımdan Güiza ve Carlos yoktu sahada. Önder'in maç öncesi gelen kaza haberinin oyuncular üzerinde herhangi bir etki bırakmadığına eminim. Hani bakarsınız yarın birileri buna bağlar durumu. Hayır. Sakat Carlos'un yokluğunda solun rakip savunucusu tarafında Vederson ve onun önünde Brezilya Milli Takımı'nın forveti(!) Andre Santos vardı. Forveti diyorum çünkü bir ara ilk golden önce Semih-Santos çift forvet oldu sanki. Alex'in bir kafa dışında varlık gösteremediği, Gökhan'ın alışkın olduğumuz performansını yinelediği vs. bir maçtı, kaybettik.



Hani şu takımda Cristian Baroni olmasaydı bugün işler çok farklı olurdu. İnanılmaz kritik toplar kesti. Asıl umut Santos'daydı, fakat Cristian bambaşka oynuyor. Emre'nin yokluğunda görev alan Selçuk'un aklı Aragones günlerinde kalmış anlaşılan. Emre'nin oyuna girdikten sonra hafif çekingenliği vardı, doğaldır. Ve şu takımda keşke herkes bir Tota olabilse, bir Bilica olabilse.

Semih'in oynamaya mecalimi yok ya da isteksiz mi çözemedik. Yalnız bu iş böyle giderse Fenerbahçe'nin forvet hattında baştan aşağı bir değişiklik seyredebiliriz. Eskişehir'le bitirelim. Ümit ve Mehmet'in yokluğunda Youla karıştırıcı adam rolünü iyi üstlendi, Es-Es Adem'le sonuca gitti. Beşiktaş, Kasımpaşa ve Eskişehir.. Fenerbahçe maalesef doğru yolda değil.

0 yorum: