Andre Santos-Cristian Oliviera


Yabancı transferi 15 Haziran'a kadar bitecek demişti Aziz Başkan; olmadı, transferler 19.07'ye yetişti ki bana göre daha bitmedi transfer. Cristian'ı bilen çok kişi yok, Hernanes gelebilir o bölgeye ki bu bana göre pek de olası değil. Yine de Aykut Kocaman'dan bir yedek kaleci transferi gelebilir ya da Mert Günok 2. kaleci olabilir.

Andre Santos'u Konfederasyon Kupası'na kadar bilmiyordum. Bir çoğumuz da bilmiyorduk. Konfederasyon Kupası'nda Brezilya Milli Takımını'nın defans dörtlüsünün en solunda yer aldı. Maxwell'i kesti. Turnuvadan sonra Goal.Com gibi sitelerde Juve'nin almaya çok yakın olduğunu felan okumuştum. Fakat Fenerbahçe Santos'u getirdi ki büyük olasılıkla sol bek değil; sol açık oynayacak. 64 maçta 18 gol atan bir sol bek geldi. Sol açıkta daha fazla gol atacağına şüphe yok.

Cristian Olivera, bizim bilmediğimiz bir oyuncu. Fakat Dunga'nın bir sonraki aday kadrosu için önemli adaylardan biriymiş. Defansif orta saha olmasına rağmen FB TV'de izlediğim videolarda çok sert şutlar çıkartabilen bir oyuncu. Fazla teknik değil; mücadeleyi seviyor deniyor buna rağmen sadece 1 kırmızı kart gördüğü söyleniyordu. Şu anda tüm Fenerbahçeliler'in korktuğu tek şey 2. Maldonado vakası olup olmayacağı. Maldonado'da en iyi ön libero olarak gösteriliyordu Brezilya'da ve beklentileri karşılayamadı. Bekleyip göreceğiz.

Şu anda Stoper mevkisinde Lugano'nun durumu belirsizliğini koruyor. Lugano kalırsa; Edu Eylül'de dönecek. Yani Fenerbahçe bu ikiliden birini kaybedecek. Edu'ya, Deivid'e yapılan uygulanabilir. Tamamen iyileşme süresine bağlı. Kazım'dan memnunum hazırlık maçlarında. Fakat geçen senede ilk maçlarda harikaydı. Daum, öyle disiplinsiz hareketlere dayanmaz; keser adamı anında. Bakalım neler olacak?

0 yorum: