Yemeklerin gücü adına diyip 2.tarifimizide verelim bari, aslında tam tarifte değil bu bir tür kendi geliştirdiğim sosun yapımı. Neyse aşçı tam tarifi vermezmiş geleneğini bozup gerçek tarifi veriyorum hiç mi hiç merak etmeyin siz, öncelikle yayvan bir kaba bir miktar ayçiçek yağı ekleyerek başlıyoruz işe, ardından bir tatlı kaşığı salçayıda bu yağın içine ekleyip bu ikisini karıştıracaksınız, tam karışmadı mı bu iki madde merak etmeyin zaten doğaları gereği karışmazlar :) doğal halidir o onun, ardından bir miktar limon sıkmanız gerekiyor içine, sosun keskinliğini verecek şey çünkü limon. Limonsuz olunca herşey tamamda bişeyler eksik diye geçiyor içinizden. Limonun ardından biraz daha kaşık yordamıyla karıştırıp maddeleri harmanlayalım (bu sözcüğü yeni öğrendim bak)
Asıl macera bundan sonra başlıyor, çok az bir miktar zeytinyağı, bol miktarda (1,5 çorba kaşığı en az) pul biber ekliyoruz. Bol biber eklentisinden sonra ezmeye benzeyecektir görüntü korkmayın, 1 çay kaşığı kekik, 1ç ay kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı acı toz biber ve 1 çorba kaşığı sumak ekleyip karıştırıyoruz. Geldik en teknik noktaların birine 3 diş sarımsakla beraber bir miktar (1/6 sı falan bir tam soğanın) soğan'ı dövüp ya da alet kullanıp eziyoruz ve ekliyoruz sosun içine. Seyreltmek için çok az daha yağ ekleyip isteğe göre de tuz ekliyoruz. Ayrıca yaptığımız sos ekmeye sürüp yiyincede enfes oluyo tavsiye edilir. Neyse efendim tavuk kanadı-incik-tavuk pirzola-schnitzel vs. ne yapacaksanız bu sosun içine koyuyorsunuz ve el yordamıyla adeta hamur yoğurur gibi tavuğa iyice işlemesini sağlıyorsunuz bu karışımın. Ardından bir 15 dk en az beklerse çok çok lezzetli oluyor fakat bekletmeseniz de olur yapıp afiyetle yiyoruz. Mangal sezonuda başladı çok çok enfes olacak sosumuz çok. Fotoğrafları koyarım yaptığım ilk gün. Sırada basit tiramisu'muz var.
1 yorum:
Tiramusu'yu hararetle bekliyorum.
Yorum Gönder