Söz verdiğim gibi yemek serisine başlıyorum efendim, gecikmeli oldu ama olsun artık. Önce çok az tereyağını tencerenin içine atıp eritiyoruz, daha sonra ne kadar makarna yiyeceksek bu tencerenin içine atıp karıştırmaya başlıyoruz (kelebek, fiyong çok güzel oluyor spagetti imkansız zaten :D) makarnaların rengi hafiften kahverengiye dönmeye başladığı vakit ayrı bir yerde yani kettle'da kaynattığımız suyu koyuyoruz makarnaların üstüne. Dikkat edilecek konu asıl burada serçe parmağınız kadar üstünde olsun su seviyesi makarna seviyesine göre, evet herkesin serçe parmağı uygundur bu işe :D neyse daha sonra biraz karıştırıp makarnanın içerisine 1 tane tavuk bulyon koyuyoruz asıl lezzet burada zaten. Neyse yine ara ara karıştırmak şartıyla kaynamaya bırakıyoruz, suyu çekilince tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz. Bulyon koymamızdan dolayı ketçap, mayonez gibi şeyler pek hoş gitmiyor zaten o tadı aramıyoruz da çünkü bulyon inanılmaz lezzet katıyor. Normalde bayık olan makarna tane tane ve daha diri kalıyor. Dirilikten kastım yumuşak bir dirilik tam kıvamında yani. Yanına da fanta limon mükemmel ötesi gidiyor. Ana yemek olarak ta bir sonraki tarifim olacak fırında kanat yaptınızmıydı ohhh işte yaşamak budur. Deneyin, pişman olmayacaksınız...
0 yorum:
Yorum Gönder