Robert Enke



Gece yatacağım, yarın okul var.. Saat 11 gibi.. Son bir zapping yapayım dedim. NTV'de haberler var; Osman Sakallıoğlu sunuyor. ''Ajanslara düşen haberlere göre Hannover'li Alman Milli kaleci Robert Enke intihar etti.'' Şok oldum, neye uğradığımı şaşırdım. Balili'nin golüyle ve pas hatalarıyla geçen maçtan sonra apar topar yollanan Enke'ydi o değil mi ? Sonrasında Alman Milli Takımı'nın kalesine geçen. O Enke'ydi değil mi ?

Benfica'yla başlayan üst seviye kariyerinde Barça'nın dikkatini çekmişti. Rüştü'nün gelişiyle Fenerbahçe'ye kiralanmıştı. Fenerbahçe'de kendisine sabredemedik maalesef; Volkan'ın önünü açan olaydır Enke'nin gidişi. Sonrasında döndüğü Hannover'de inanılmaz işler yapıyordu Enke. Milli Takıma bile seçilmişti. Fakat 2 yaşındaki kızını kaybeden Enke hayatta uzatmaları oynuyordu belki de; bu bedeni dayanamadı. Tren'in insafına bıraktı kendini Alman Kaleci.

Şimdi her yerde yas var; doğal olarak. Yolu Türkiye'den geçen bir insan Enke. Ben ölümünün blogda da bahsettiğim hastalıktan kaynaklanabileceğini düşünürken, intihar olayı denildi. Belliydi; kızını kaybettikten sonra üsttede dediğim gibi uzatmaları oynuyordu Enke. O yazının linki burdadır.

Fenerbahçe'de de saygı duruşu yapılmış, çok hoş. Enke'nin anısına diğer oynadığı kulüplerde de saygı duruşu yapılıyor. 32 yaşında, yaşamın doruğunda hayata veda eden, hem de intiharla; depresyon sonucu.. Gerçekten çok üzücü, Allah Rahmet Eylesin demekten başka bir şey gelmiyor içimden..

0 yorum: